background_opap_2
background_opap_1

Εκλογές: Οι Μεγάλες αλήθειες στις Στοιχηματικές αποδόσεις!

Εκλογές: Οι Μεγάλες αλήθειες στις Στοιχηματικές αποδόσεις!

Δείτε Live ποδόσφαιρο! | ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εκλογές: Οι Μεγάλες αλήθειες στις Στοιχηματικές αποδόσεις

Οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν στις 21 Μαΐου. Οι πρώτες τουλάχιστον. Διότι, όπως λένε τόσο οι δημοσκοπήσεις, όσο και οι μπουκ, αυτοδυναμία δεν πρόκειται να υπάρξει για κάποιο κόμμα. Και η συνεργασία με την πρώτη δεν είναι και από τα πλέον δυνατά χαρακτηριστικά της φυλής μας.

Έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε τι θα γίνει στις πρώτες κάλπες και ποια είναι τα ποσοστά που θα αποκομίσουν τα κόμματα που συμμετέχουν.

Αντί δημοσκοπήσεων, είπαμε να ανατρέξουμε στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα και να δούμε τι δίνουν σε κάθε κόμμα αναφορικά με τα ποσοστά που πρόκειται να πάρουν. Που είναι δηλαδή τα lines και οι αποδόσεις. Και πραγματικά τα ευρήματα έχουν αρκετό ενδιαφέρον στις Ελληνικές εκλογές 2023.

Εκλογές 2023

Οι αποδόσεις για κάθε κόμμα

ΝΔ

Για πρώτο κόμμα δίνεται στο 1.08. Είναι ακλόνητο φαβορί για να κόψει πρώτη το νήμα. Από εκεί και πέρα λοιπόν το πιο πιθανό εύρος ποσοστού παίζει από 30.01% ως και 33.00% με απόδοση στο 1.75. Δεύτερο πιθανότερο εύρος είναι αυτό που ακολουθεί από 33.01% ως και 36.00% στο 1.95. Από εκεί και πάνω ανεβαίνουν πολύ οι αποδόσεις. Τρίτο πιθανό ενδεχόμενο στο 2.90, σε ρεαλιστική απόδοση δηλαδή είναι το 27.01% ως και 30.00%.

ΣΥΡΙΖΑ

Δεύτερη δύναμη, ξεκάθαρο αουτσάιντερ, δεν απειλείται να χάσει τη 2η θέση. Το 27.01% ως και 30.00% παίζει στο 1.85, ενώ το ενδεχόμενο να ανέβει στις επόμενες τρεις μονάδες παίζει στο 2.15. Εντύπωση μας προκαλεί πάντως και το 4.00 στο 33.01% ως και 36.00%, αφού η αλήθεια είναι ότι θα το περιμέναμε σε μεγαλύτερη απόδοση, ως λιγότερο πιθανό ενδεχόμενο.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Το κόμμα του κύριου Ανδρουλάκη παίζει από 9.01% ως και 11.00%. Από 9.01% ως και 10.00% παίζει στο 1.90, ενώ η επόμενη μονάδα προσφέρεται στο 2.00. Από εκεί και πέρα, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω οι αποδόσεις ανεβαίνουν σημαντικά, οπότε οι μπουκ έχουν κάνει τα κουμάντα τους και μάλλον στοχεύουν ξανά σωστά.

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ παίζει στα κλασικά του ποσοστά. Με το Line να είναι στις 6.00 μονάδες το over δίνεται φαβορί στο 1.70, ενώ το under είναι στο 2.10. Μάλλον θα τις υπερβεί, έστω και οριακά.

Ελληνική Λύση

Όλα δείχνουν ότι θα μπει στη Βουλή, αλλά οι στοιχηματικές παίζουν με πιο συντηρητικά ποσοστά στο κόμμα του κύριου Βελόπουλου. Στο 3.75 (ασιατικό χάντικαπ) έχουμε το over στο 1.40, ενώ το under είναι ξεκάθαρα αουτσάιντερ στο 2.80.

ΜεΡΑ25

Κοντά στην Ελληνική Λύση βλέπουν οι μπουκ και το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη. Το line παίζει στο 3.50. Εκεί βλέπουμε μία απόδοση στο 1.50, ενώ το under βρίσκεται στο 2.35.

Βουλή με 6 κόμματα

Με αυτές τις αποδόσεις προκύπτει Βουλή με 6 κόμματα, αφού και στις 6 περιπτώσεις το over 3.00% που είναι και το όριο εισόδου στο Κοινοβούλιο για τα κόμματα. Μόλις στο 1.18% το ενδεχόμενο αυτό.

Πρωταγωνίστρια η αποχή

Η αποχή μοιάζει να είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια των εκλογών. Ξέρετε σε τι όριο έχει βγει το ενδεχόμενο να μην πάνε κάποιοι συμπολίτες μας να ψηφίσουν; Στο 40%! Είναι τεράστιο ποσοστό. Σχεδόν 4 στους 10 που έχουν δικαίωμα να μην πάνε στις κάλπες. Το Over 40% λοιπόν είναι φαβορί στο 1.70, έναντι του under που προσφέρεται στο 2.10!

Εκλογές και στοιχηματικές: Οι μεγάλες αλήθειες

Δυστυχώς η αλήθεια με την πολιτική έχουν τσακωθεί από αρχαιοτάτων χρόνων. Κι όχι μόνο στην Ελλάδα. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Δεν θέλουμε να γινόμαστε αφοριστικοί, όμως κάνουμε αυτήν την εισαγωγή, διότι είναι απαραίτητο να συνδέσουμε την αλήθεια με τις εκλογές στη χώρα μας και να κρατηθούμε από αυτήν, για να κάνουμε παιχνίδι ακόμη και στο στοίχημα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τάσεις και τις περισσότερες φορές πέφτουν μέσα. Υπάρχουν όμως και φορές (όχι τόσο σπάνια) που έχουμε στατιστικές αποκλίσεις. Λάθος ή εσκεμμένο λάθος; Δεν θα μάθουμε ποτέ. Κι εδώ έρχονται οι μπουκ.

Στοίχημα και εκλογές

Οι στοιχηματικές εταιρίες σε κάθε αγορά που προσφέρουν ρισκάρουν τα χρήματά τους και μπορεί να πληρώσουν αδρά τους παίκτες αν κάνουν κάποιο λάθος. Γι’ αυτό και προσέχουν να μην κάνουν. Και τα καταφέρνουν σχεδόν πάντα. Σε αντίθεση με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων που πληρώνονται για να κάνουν την έρευνά τους. Βάλτε τα κάτω και έχουμε συνεννοηθεί.

Το παράδειγμα του 2015

Ας γυρίσουμε πίσω 8 χρόνια. Όλες οι δημοσκοπήσεις έδιναν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με χάντικαπ από 0.5 ως 2.5 μονάδες. Μόνο λίγες μέρες πριν τις εκλογές ανέβηκε το ποσοστό στο 3.5 και αυτό μετά βίας.

Στον αντίποδα όλα οι στοιχηματικές είχαν τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα στις 6.5-7.5 μονάδες. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα: ΣΥΡΙΖΑ: 35.46% – ΝΔ 28.09. Η διαφορά; 7.37%. Δύσκολο για να είναι σύμπτωση.

Τι σημαίνει αυτό;

Πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλύτερη δημοσκόπηση από τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Τόσο απλά. Αν θέλετε λοιπόν να δείτε την τάση και να γνωρίζετε κατά προσέγγιση (με αρκετή ακρίβεια μάλιστα) το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν έχετε παρά να μπείτε στις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες και να δείτε τι αγορές έχουν βγάλει, ποια είναι τα χάντικαπ και ποια τα lines. Και σε μεγάλο βαθμό θα είστε μέσα στα πράγματα.

Απόλυτο φαβορί η ΝΔ

Με βάση τις αποδόσεις λοιπόν έχουμε το κυβερνών κόμμα ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη στο 1.08. Ελάχιστη απόδοση σαν να παίζουμε δηλαδή τη Μάντσεστερ Σίτι να κερδίσει μία ομάδα από την 2η ή την 3η κατηγορία στην Αγγλία. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ παίζει στο 6.50, ενώ από εκεί και πέρα οι αποδόσεις υπάρχουν… για να υπάρχουν. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι στο 501.00 το ΚΚΕ στο 3.501, η Ελληνική Λύση στο 7.501 και το ΜεΡΑ25 στην ίδια επίσης απόδοση.

Τα χάντικαπ

Κι εδώ έχουμε ήδη απόκλιση σε σχέση με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν τη ΝΔ πρώτη με 6 μονάδες διαφορά, το χάντικαπ στους μπουκ είναι στις 3.25 σε ασιατικό χάντικαπ. Στο 1.60 να το καλύψει η ΝΔ, στο 2.25 να αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχει αυτοδυναμία

Αυτό είναι δεδομένο. Κι όχι μόνο γιατί το λένε οι δημοσκοπήσεις. Το πιστεύουν και οι στοιχηματικές. Το ενδεχόμενο να ποντάρει κάποιος ότι κανένα κόμμα δεν θα βγει αυτοδύναμο δεν προσφέρεται καν για ποντάρισμα. Τόσο δεδομένο θεωρείται. Το αντίθετο πάει ψηλά στο 75.00. Δηλαδή απλά υπάρχει μία απόδοση τύπου Τζόκερ για όποιον θέλει να πετάξει τα χρήματά του.

Έξι κόμματα στη Βουλή

Από εκεί και πέρα υπάρχει και η ενδιαφέρουσα αγορά για το πόσα κόμματα θα μπούνε στη Βουλή. Το over 5.5 (δηλαδή να έχουμε 6 ή περισσότερα κόμματα στο Κοινοβούλιο) παίζει στο 1.18, ενώ από την άλλη το Under 5.5 είναι διαθέσιμο στο 4.50.

Θέλετε αλήθεια για την πολιτική; Στους μπουκ μπορείτε να τη βρείτε!

Stoiximan με καθημερινές προσφορές*!

21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Άρχοντας του στοιχήματος

Δώσε 5 αστέρια στον Άρχοντα!

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 203

Καθώς βρήκατε αυτήν την ανάρτηση χρήσιμη...

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μέσα!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Related posts

≡ MENU LIVE