ΑΛΒΑΝΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ
H σπουδαία τριετία του Σιλβίνιο στον πάγκο της Αλβανίας έλαβε τέλος μετά τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου τεχνικού δεν ανανεώθηκε και έστρεψε το βλέμμα της στον Ρολάντο Μαράν. Ο 63χρονος Ιταλός τεχνικός, με μακρά θητεία σε συλλόγους της χώρας του, με τελευταία την Μπρέσια, στις 19 Μαΐου υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την αλβανική ομοσπονδία και θα κάνει το ντεμπούτο του στο εντός έδρας φιλικό με το Ισραήλ.
Εκεί όπου δε θα συναντήσει τον Ραν Μπεν Σιμόν. Ο Ισραηλινός εκλέκτορας τραυματίστηκε στο κεφάλι πριν από λίγες ημέρες, παίζοντας πάντελ (!), χρειάστηκε να νοσηλευτεί, με τους γιατρούς να μην του επιτρέπουν να ταξιδέψει. Την ομάδα σε αυτό το τεστ θα την καθοδηγήσουν οι βοηθοί του Αμίρ Σχέλαχ και Γκαλ Κοέν.
ΔΑΝΙΑ - Λ.Δ. ΚΟΝΓΚΟ
Για πρώτη φορά μετά το 1974, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό θα δώσει το «παρών» σε μια τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο, τα σχέδια για την προετοιμασία που είχε καταστρώσει ο Σεμπαστιάν Ντεσάμπρ ανατράπηκαν κάπως. Ο λόγος είναι η εξάπλωση του ιού Έμπολα στη χώρα, αλλά και στην Ουγκάντα.
Ενώ οι παίκτες ήταν να συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα Κινσάσα στις 21 Μαΐου, τελικά αναγκάστηκαν να… μετακομίσουν στο Βέλγιο και τη Λιέγη, όπου έγινε η πρώτη συγκέντρωση στις 25 Μαΐου, ενώ εκεί θα διεξαχθεί και το φιλικό με τη Δανία.
Βέβαια, από τις υγειονομικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών υπήρχε η απαίτηση η ομάδα να τεθεί σε καραντίνα 21 ημερών πριν ταξιδέψει για το Μουντιάλ. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας είχαν επαφές με τη ΦΙΦΑ και αυτό το μέτρο φαίνεται ότι αποφεύγεται.
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΕΟΠΑΕ – ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ: 1114 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ