background_opap_2
background_opap_1

Κάρλος Τέβες 2: Κουράστηκα το ποδόσφαιρο κι αυτούς..

Κάρλος Τέβες 2: Κουράστηκα το ποδόσφαιρο κι αυτούς..

Κουράστηκα το ποδόσφαιρο κι αυτούς που δουλεύουν στο ποδόσφαιρο”

«Δεν θέλω να αγωνίζομαι άλλο. Κουράστηκα το ποδόσφαιρο, όπως και τους ανθρώπους που δουλεύουν στο ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να παίξω άλλο πια, μιλάω σοβαρά.

Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει μόνο με λεφτά και δε μου αρέσει αυτό. Υπάρχουν τόσοι πολλοί ατζέντηδες που έχουν πραγματικά πολύ νέους παίκτες. Είναι απαίσιο, αφού αυτοί οι νέοι δεν ενδιαφέρονται να κερδίσουν τίτλους. Θέλουν μόνο χρήμα.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές νομίζουν ότι έχουν πετύχει κάτι επειδή έχουν δυο κινητά τηλέφωνα κι ένα σπίτι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με κακούς σκοπούς στο χώρο του ποδοσφαίρου και πρέπει να τους πολεμάς όλη την ώρα.

Θα παίξω 3-4 χρόνια ακόμα στην Ευρώπη και θα σταματήσω. Αν με ρωτάτε, θα ήθελα την παλιά μου ζωή πίσω στη γειτονιά μου, στο Φουέρτε Απάτσε. Δεν μου αρέσει ο τρόπος ζωής μου σήμερα. Δε μπορώ να υποφέρω άλλο. Θέλω απλώς την ηρεμία μου. Πλέον το ποδόσφαιρο μοιάζει απλώς σαν δουλειά για μένα».

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα ανέφερε ο άνθρωπος που εκείνη την εποχή έβγαζε 286 χιλ λίρες την εβδομάδα. Αυτός ο άνθρωπος επεδίωκε την επιστροφή του στη φτωχογειτονιά του, στο Φουέρτε Απάτσε.

Το γυαλί είχε ραγίσει, ο Τέβες ήταν φευγάτος

Μετά απ’ όλα αυτά το γυαλί είχε ραγίσει για τα καλά και ο Αργεντινός ήταν φανερό ότι επεδίωκε την επιστροφή του στην πατρίδα του ή κάπου στη Νότια Αμερική, καθώς η όλη κατάσταση τον είχε αηδιάσει.

Όλο εκείνο το διάστημα και μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε, ο εκπρόσωπός του προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και δήλωνε πως ο παίκτης του δε σκέφτεται ενδεχόμενη επιστροφή στην πατρίδα του. Ωστόσο δεν έπειθε κανέναν και ο «Απάτσι» ήταν φανερό ότι ψαχνόταν να φύγει.

«Δε θα γυρίσω στα Eastlands ούτε για διακοπές», δήλωνε ο ίδιος αρχικά αλλά ο Αύγουστος του 2011 τον βρήκε και πάλι πίσω στο Μάντσεστερ.

Έπειτα έφτασε κοντά καθώς η Κορίνθιανς φάνηκε διατεθειμένη να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 40 εκ λιρών που ζητούσε η Σίτι, αλλά τελικά εκείνη η εγγυητική επιταγή που ζήτησαν οι διοικούντες των «πολιτών» δεν ήρθε ποτέ. Ο Καρλίτο έμεινε στους γαλάζιους, έχασε εκείνο το διάστημα το περιβραχιόνιο και ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή για το οριστικό ουσιαστικά τέλος.

Το επεισόδιο στο Μόναχο που «σφράγισε» την αποχώρησή του

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν για το Champions League κι ο Τέβες ήταν πρωταγωνιστής σ’ ένα αρνητικό γεγονός που ουσιαστικά τον τελείωσε από το σύλλογο.

Συγκεκριμένα ο Ρομπέρτο Μανσίνι δίνει εντολή στον Αργεντινό να μπει στο ματς κι εκείνος αρνείται να αγωνιστεί. Ήταν η μέρα που ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε πως ο Καρλίτο δε θα φορέσει ξανά τη φανέλα της Σίτι.

Ο «Απάτσι» είχε χάσει την όρεξή του παντελώς και έκανε τα πάντα προκειμένου να φύγει από το νησί. Βέβαια ο ίδιος διέψευσε τα λόγια του προπονητή του αλλά απείχε δύο εβδομάδες από την προπόνηση. Όταν επέστρεψε έκανε προπονήσεις μόνος του με απόφαση της ομάδας.

Μετά απ’ αυτό το γεγονός έγινε ανεπιθύμητος και προβληματικός τόσο για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του (δεν τους έδειξε σεβασμό) όσο και για τον κόσμο του συλλόγου, ο οποίος δεν ήθελε να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό. Χαρακτηριστικά ήταν τα πανό που έγραφαν «Tevez out».

bet365 Παίξε νόμιμα με εγγραφή!

Ξεκινώντας μια σειρά από παραπτώματα

Η κατάσταση είχε ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο και ο Αργεντινός που ποτέ δε χαρακτηρίστηκε από τα πιο ήσυχα παιδιά, προχωρούσε στο ένα παράπτωμα πίσω απ’ το άλλο. Ήταν η στιγμή που έδειχνε να ρίχνει στον γκρεμό ότι έχτισε ως τότε στην καριέρα του.

Τον Νοέμβριο αρχικά ο Τέβες απουσίασε από τις προπονήσεις της Σίτι και ταξίδεψε στην Αργεντινή. Το συγκεκριμένο ταξίδι έγινε χωρίς την άδεια της ομάδας και έτσι εκείνη σταμάτησε να πληρώνει τον παίκτη. ¨Έπειτα κατηγορείται από τη Σίτι για σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, έπειτα απ’ όσα συνέβησαν τον προηγούμενο μήνα. Τιμωρήθηκε με πρόστιμο, ίσο με τους μισθούς έξι εβδομάδων.

Νέο ξεκίνημα, επιστροφή χωρίς διάρκεια

Μπορεί ο Αργεντινός να έδειχνε τελειωμένος από τη Σίτι, ωστόσο η άρνηση της ομάδας να τον δώσει στη Μίλαν και η δημόσια συγγνώμη του για όλα όσα είχε κάνει ήταν τα βασικά στοιχεία της επιστροφής του.

Ο «Απάτσι» επέστρεψε στο παιχνίδι με την Τσέλσι το 2012 έπειτα από έξι μήνες αποχής του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «πολιτών». Μάλιστα εκείνη τη χρονιά κι έχοντας τον Αγκουέρο συμπαραστάτη, βοήθησε προκειμένου η Σίτι να φτάσει στην κατάκτηση της Premier League έπειτα από 44 χρόνια!

Ήταν όμως από τις τελευταίες του στιγμές στο σύλλογο, καθώς μετά το χατ-τρικ κόντρα στην Μπάρνσλεϊ στις 3 Μαϊου 2013, ο ίδιος προχώρησε και πάλι σε εξωγηπεδικό παράπτωμα. Αναλυτικότερα γλίτωσε τη φυλακή, τιμωρήθηκε με 250 ώρες κοινωνικής εργασίας, έξι μήνες απαγόρευσης οδήγησης και 1.145 λίρες, δηλώνοντας ένοχος στην κατηγορία της παραβίασης κανονισμών οδήγησης.

Η Μάντσεστερ Σίτι άλλη ευκαιρία δεν του έδωσε, κάτι που δεν επεδίωξε ποτέ κι ο ίδιος, ενώ παράλληλα συμφώνησε με τη Γιουβέντους για την παραχώρησή του.

Ένας άλλος άνθρωπος στη Γιουβέντους

Η θητεία του Καρλίτο στο Τορίνο κράτησε δύο χρόνια (2013-15) με τον Αργεντινό να ζει ορισμένες από τις πιο δυνατές στιγμές της καριέρας του εκεί και τον κόσμο να τον λατρεύει όσο λίγους.

Ο «Απάτσι» είχε ξεφύγει πλέον από τη λογική εκείνων των ποδοσφαιριστών που είναι πιόνια των ατζέντηδων και φτιάχνουν μια ζωή με φόντο τη δόξα, τον πλούτο και τη χλιδή. Στο Τορίνο τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη χρονιά παρουσιάστηκε στην κυριολεξία άλλος άνθρωπος.

Ο προβληματικός έως τότε, Κάρλος Τέβες, συμμορφώθηκε πλήρως υπό τις οδηγίες των Αντόνιο Κόντε, Μάξι Αλέγκρι και έζησε τρομερές στιγμές στη Γιουβέντους.

«Παλαιότερα νόμιζα ότι για να είμαι καλός, θα έπρεπε να περάσω δύο ή τρεις αντιπάλους και να βάλω εγώ το γκολ. Τώρα όμως απολαμβάνω αλλιώς το παιχνίδι. Μου αρέσει που είμαι πιο απλός, πιο ομαδικός».

Με τους Bianconeri κατέκτησε 2 Serie A, 1 Κύπελλο Ιταλίας, 1 Super Cup Ιταλίας, ενώ ήταν και φιναλίστ στον τελικό του Champions League το 2015. Από εκεί και πέρα σε συνολικά 108 αγώνες, σκόραρε 55 γκολ. Ουσιαστικά η Γιουβέντους ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς συλλόγους στην καριέρα του Καρλίτο, καθώς πέτυχε σπουδαία πράγματα.

Δέθηκε με το σύλλογο αλλά η καρδιά του ανήκει αλλού

Έχοντας πια νικήσει όπως αναφέραμε το ναρκωτικό που λέγεται χρήμα, ο «Απάτσι» μπορεί να δέθηκε αρκετά με τη Γιουβέντους, όμως ο ίδιος είχε αποφασίσει ότι έφτασε η ώρα να επιστρέψει στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς.

Μετά από 11 χρόνια απουσίας του από την Αργεντινή, ο Καρλίτο επαναπατρίζεται για λογαριασμό των «Γενοβέζων» που πάντα είχαν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

«Ναι, θα επιστρέψω στην Μπόκα, όπως ακριβώς έχω τονίσει και νωρίτερα. Ωστόσο, για όσο διάστημα όμως φοράω τη φανέλα της Γιουβέντους θα την υπερασπίζομαι μέχρι και το θάνατο. Η φανέλα με το νούμερο 10 θα είναι πάντα συνδεδεμένη με τον Ντελ Πιέρο. Το να φοράω τη φανέλα αυτή μου δίνει μια ιδιαίτερη αίσθηση αλλά και μια τεράστια ευθύνη, να υπερασπίζομαι την Γιουβέντους», είχε δηλώσει.

Μου λείπει το Τορίνο και η Γιουβέντους”

Μπορεί να είχε φύγει από τη «Γηραιά Κυρία», ωστόσο ποτέ δεν έπαψε να δείχνει την αγάπη του για εκείνη. Ο Τέβες μετά την Μπόκα, λατρεύει τη Γιουβέντους και δεν παύει να το δείχνει με κάθε ευκαιρία.

«Παρακολουθώ πολύ συχνά αγνές του ιταλικού πρωταθλήματος στην τηλεόραση. Είμαι πολύ χαρούμενος που η Γιουβέντους κατέκτησε και φέτος το πρωτάθλημα. Για εμένα ήταν κάτι αναμενόμενο εδώ που τα λέμε. Δεν ήταν έκπληξη.

Πιστεύω πως ήταν η ομάδα που άξιζε περισσότερο απ’ όλες τον τίτλο. Έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Η επιτυχία είναι στο DNA αυτής της ομάδας. Αν δεν ήταν δεν θα μπορούσε να «τρέξει» ένα τόσο μεγάλο σερί νικών και επιτυχιών.

Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτώ πως μου λείπουν τόσο το Τορίνο όσο και η Γιουβέντους. Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στην Ιταλία, αλλά έπρεπε να επιστρέψω στο σπίτι μου και στην Μπόκα Τζούνιορς», δήλωσε το καλοκαίρι του 2018.

Η πρώτη επιστροφή του στην Μπόκα

Όταν έφυγε από την Μπόκα Τζούνιορς το 2004 είχε πει ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει πίσω, κάτι που δεν έπαψε ποτέ να αναφέρει και που τήρησε απόλυτα.

Στο τέλος της σεζόν 2014-15 ο Καρλίτο έμενε ελεύθερος από τη Γιουβέντους και ήταν η ώρα της κρίσης για εκείνον. Ή θα ανανέωνε με τον ιταλικό σύλλογο ή θα έψαχνε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Η απόφαση και οι δηλώσεις του τότε μαρτυρούν τα πάντα.

«Έπρεπε να φύγω το 2004 επειδή ο κόσμος της Μπόκα είχε γίνει δύσκολος για μένα. Ήμουν απλά ένας πιτσιρικάς από μια φτωχογειτονιά, που έπαιζε για τον μεγαλύτερο σύλλογο της Αργεντινής. Όλο αυτό με κατέβαλε. Δεν ήταν εύκολο. Τώρα είμαι περισσότερο ώριμος και απολαμβάνω κάθε μέρα αυτής της εμπειρίας. Είμαι εκεί που θέλω. Με τον κόσμο μου, τη φανέλα μου, το γήπεδό μου».

Στη δεύτερη θητεία του στην Μπόκα ο κόσμος ήταν και πάλι εκεί για να τον δεχθεί, χωρίς να του κρατάει κακία που έφυγε. Το «La Bombonera» γέμισε κι επιφύλαξε μια ζεστή υποδοχή σ’ ένα από τα αγαπημένα του παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 40.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο μεγάλος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ήταν στις εξέδρες, αναρτώντας ένα πανό που έλεγε: «Ευχαριστούμε που γύρισες Καρλίτος», τη μέρα της επίσημης παρουσίασης του με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς.

Ο «Απάτσι» αγωνίστηκε μόλις έναν χρόνο στην Αργεντινή και σε 34 αγώνες έβαλε 14 γκολ. Όπως και στην πρώτη θητεία έτσι και τώρα η Μπόκα κατέκτησε ξανά τίτλο με τον Τέβες.

Η Κίνα, οι αντιδράσεις και η αλήθεια της απόφασης

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2016 ο Κάρλος Τέβες αποφάσισε να δεχθεί την πρόκληση της Κίνας και να υπογράψει το παχυλό συμβόλαιο της Σαγκάη Σενχούα διάρκειας πέντε ετών. Μια απόφαση ωστόσο που προκάλεσε αντιδράσεις από αρκετό κόσμο.

Ο Κάρλος Τέβες με την αποδοχή της πρότασης από τη Σαγκάη Σενχούα έγινε παράλληλα και ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος. Τα ποσά που θα λάμβανε προκαλούσαν ίλιγγο σε κάθε περίπτωση και μάλιστα κατηγορήθηκε πολύ για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Αναλυτικότερα ο «Απάτσι» θα λάμβανε 38 εκ ετησίως, το μήνα θα έβγαζε 3.160.000 ευρώ, τη μέρα 104.000 ευρώ και το δευτερόλεπτο 1,2 ευρώ!

Οι αντιδράσεις προήλθαν, καθώς ο Τέβες ουσιαστικά μ’ αυτή του την απόφαση αναίρεσε τις δηλώσεις που είχε κάνει το 2011 κι έλεγαν ότι αυτό που ψάχνει δεν είναι το χρήμα, η δόξα και όλα τα σχετικά. Ωστόσο στην πορεία και μετά από λίγα χρόνια, ο ίδιος εξήγησε την απόφαση αυτή.

«Πολλοί άνθρωποι με κατέκριναν που πήγα στην Κίνα. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν ξέρουν την ιστορία μου. Όταν πήγα στην Κορίνθιανς είχα πάρει πολλά χρήματα. Είπα στον εκπρόσωπό μου να αγοράσει δεκαπέντε σπίτια σε όλη την οικογένειά μου. Κανείς δεν το ξέρει αυτό, αλλά προσπαθώ να βοηθήσω και να κρατήσω ενωμένες δεκαπέντε οικογένειες. Μετρώντας τα αδέρφια μου, τους θείους μου κλπ. Είναι εξήντα άνθρωποι. Θέλω η νέα γενιά των Τέβεζ να ζήσει καλύτερα από μένα. Να έχουν μια σωστή εκπαίδευση, σπίτι, φαγητό και να μην περάσουν όσα πέρασα εγώ», εξήγησε ο ίδιος.

Stoiximan καθημερινές προσφορές* για όλα τα μέλη!

Στην Κίνα έκανε διακοπές

Οι αγωνιστικές του επιδόσεις στη Σαγκάη Σενχούα είναι οι χειρότερες στην καριέρα του Κάρλος Τέβες. Κι αυτό διότι στην Κίνα δεν πήγε, για να παίξει ποδόσφαιρο αλλά για να κάνει διακοπές. Γι’ αυτό και έφυγε σε περίπου ένα χρόνο από τον ερχομό του.

Η χώρα δεν άρεσε καθόλου στον Τέβες, το ίδιο και η ζωή, το φαγητό και η γενικότερη κατάσταση. Μπορεί τα λεφτά να ήταν πολλά και η εξήγηση του ίδιου να έχει να κάνει με την οικογένειά του, ωστόσο ο «Απάτσι» δεν άντεχε μακριά από την αγαπημένη του Αργεντινή και τη λατρεμένη του Μπόκα. Σε 16 εμφανίσεις με τη Σαγκάη Σενχούα πέτυχε 4 γκολ κι έπειτα αποχώρησε για την πατρίδα του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι να αποτελέσει παρελθόν από τον κινέζικο σύλλογο, ο Καρλίτο έκανε λούφα από την προπόνηση, προσποιούταν ψεύτικους τραυματισμούς και γενικότερα γκρίνιαζε για την όλη κατάσταση που βίωνε.

Η τελευταία του επιστροφή στους «Γενοβέζους»

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα στην Κίνα, ο Κάρλος Τέβες επέστρεψε για τρίτη και τελευταία φορά στην αγαπημένη του ομάδα. Στο σύλλογο που νιώθει σπίτι του, καθώς ότι κι αν κάνει δε θα του πουν ποτέ τίποτα κακό και πάντα θα τον έχουν σα θεό.

Ουσιαστικά ο επαναπατρισμός του αυτή τη φορά είναι συγκεκριμένος. Ο Καρλίτο θέλει να δώσει μια τελευταία παράσταση μπροστά στο κοινό της Μπόκα μέσα στο «La Bombonera». Κι αυτό διότι στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 που τελειώνει το συμβόλαιό του, ο ίδιος θα κρεμάσει και τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

«Έχω λίγα χρόνια ακόμη στο ποδόσφαιρο και θέλω να τα απολαύσω. Τι έγινε στο παρελθόν δεν με απασχολεί. Σημασία έχει το τώρα, ότι επέστρεψα. Θέλω να απολαύσω αυτά τα δύο χρόνια που υπέγραψα στη Μπόκα. Θέλω να απολαύσω το ποδόσφαιρο με τους συμπαίκτες μου, είμαι πολύ χαρούμενος και όλα θα πάνε καλά».

Ο «Απάτσι» έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής 30 φορές και έχει σκοράρει 8 φορές. Είναι ο αρχηγός της Μπόκα Τζούνιορς αλλά η συγκεκριμένη περίοδος όπως είναι λογικό είναι η χειρότερη τόσο σε σχέση με τις προηγούμενες δύο στους «Γενοβέζους».

«Συναισθηματικά δεν έφυγα ποτέ. Το αν θα παίξω θα το αποφασίσει ο προπονητής. Είμαι πολύ καλά, προετοιμαζόμουν, καθώς εδώ και έξι μήνες σκεφτόμουν μόνο την Μπόκα. Η απόφαση είναι καθαρά του προπονητή, εγώ είμαι έτοιμος όταν θα με επιλέξει».

Ωστόσο όλοι μας απολαμβάνουμε για τελευταία φορά τις εμπνεύσεις ενός σπουδαίου επιθετικού.

Καριέρα και με την εθνική Αργεντινής

Ένας παίκτης της ποιότητας του Τέβες δε θα μπορούσε να μην κάνει καριέρα και με το εθνόσημο. Μάλιστα το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι και στην προκειμένη περίπτωση ο Καρλίτο δεν έχει να μας προσφέρει μόνο αγωνιστικά επιτεύγματα αλλά και μπόλικο εξωαγωνιστικό παρασκήνιο.

Η είσοδος του «Απάτσι» στην Αργεντινή έγινε το 2001 από τα μικρά της τμήματα (U17). Εκεί είχε 6 συμμετοχές και συνολικά 2 γκολ, για να μετακομίσει το 2004 στην U23 και σε 6 αγώνες να πετύχει 8 γκολ. Μάλιστα εκείνη την περίοδο πανηγύρισε τον μοναδικό τίτλο που έχει με το εθνόσημο. Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Από το 2004 κι έπειτα αγωνίστηκε στην ομάδα των ανδρών της «Αλμπισελέστε» και έγραψε κι εκεί τη δική του ιστορία. Η πρώτη διοργάνωση που συμμετείχε ο Τέβες ήταν στο Copa America το 2004. Σ’ εκείνο το τουρνουά αγωνίστηκε 6 φορές και πέτυχε 2 γκολ με Περού και Κολομβία. Και τα δύο ματς ήταν νοκ άουτ. Ωστόσο η Αργεντινή τερμάτισε δεύτερη, καθώς ηττήθηκε από τη Βραζιλία.

Δεύτερο μεγάλο τουρνουά ήταν το Confederations Cup. Ο Τέβες ήταν 21 ετών τότε και αποτελούσε ένα από τα μεγάλα αστέρια της «Αλμπισελέστε». Στο συγκεκριμένο τουρνουά η Αργεντινή ηττήθηκε και πάλι από τη Βραζιλία στον τελικό με τον Καρλίτο να παίζει σε 3 ματς χωρίς να πετυχαίνει κάποιο γκολ. Γενικότερα αναγνωριστικό τουρνουά, χειρότερο από εκείνο του Copa America ένα χρόνο πριν.

Στην πορεία και συγκεκριμένα το 2006 ήρθε και το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο για τον «Απάτσι». Ο Αργεντινός διεθνής αγωνίστηκε 4 φορές στο Μουντιάλ της Γερμανίας, πέτυχε 1 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ. Ωστόσο η χώρα του δεν τα κατάφερε κι αποκλείστηκε από τη διοργανώτρια Γερμανία στους«8». Έπειτα ακολούθησε το Copa America του 2007 με την Αργεντινή να χάνει ξανά στον τελικό και πάλι από τη Σελεσάο. Σ’ εκείνο το τουρνουά ο Τέβες είχε 1 γκολ σε 5 παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα το τελευταίο Μουντιάλ του ήταν το 2010, όταν και σε 4 ματς είχε 2 γκολ. Εκείνη η Αργεντινή είχε πολύ ταλέντο και προσδοκίες αλλά προδόθηκε από το γεγονός ότι δε διέθετε προπονητή κι αποκλείστηκε πρόωρα. Η «Αλμπισελέστε» αναζητούσε επιτυχία και έψαξε να τη βρει στο Copa America του 2011 με τον Καρλίτο να αγωνίζεται σε τρία παιχνίδια χωρίς όμως να πετύχει κάτι το αξιοσημείωτο. Μάλιστα ούτε η εθνική του μπόρεσε να διακριθεί.

Τελευταία διοργάνωση του «Απάτσι» με την εθνική ομάδα ήταν το 2015, στο Copa America. Η Αργεντινή έφτασε ξανά μέχρι τον τελικό αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τη Χιλή κι έτσι βγήκε για μία ακόμα φορά δεύτερη. Ο Τέβες έπαιξε τέσσερα ματς και βοήθησε με μόλις ένα γκολ στη διαδικασία των πέναλτι με την Κολομβία για την πρόκριση.

Βέβαια πέρα από τ’ αγωνιστικά, στην εθνική υπάρχει ένα παρασκήνιο που ουσιαστικά στιγμάτισε δύο σπουδαίους παίκτες, οι οποίοι αν είχαν καλύτερη συνεργασία θα μπορούσαν να πετύχουν πολύ περισσότερα με την «αλμπισελέστε». Ο λόγος γίνεται για τους Κάρλος Τέβες και Λιονέλ Μέσι. Γενικότερα η Αργεντινή απέχει από τις επιτυχίες εξαιτίας κακών χειρισμών απ’ όλους που συμμετέχουν σ’ αυτή.

Από «κολλητοί» και συγκάτοικοι στην εθνική, άσπονδοι «εχθροί»

Ο Καρλίτο και στην εθνική του έχει να διηγηθεί εμπειρίες, οι οποίες ξεφεύγουν από τα ποδοσφαιρικά δεδομένα όπως ανέφερα παραπάνω. Γενικότερα η ζωή του δεν ήταν εύκολη εξαρχής και παρά την τεράστια καριέρα του, είχε ν’ αντιμετωπίσει πολλές και περίεργες καταστάσεις.

Η συγκεκριμένη ιστορία είναι μεγάλη και έχει ως πρωταγωνιστές τρεις ανθρώπους, τρεις σπουδαίες μορφές του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Τους Ντιέγκο Μαραντόνα, Κάρλος Τέβες και Λιονέλ Μέσι. Μια ιστορία που έβγαλε κερδισμένο τον Μέσι αλλά χαμένη όλη την Αργεντινή, διότι έχασε ένα επιθετικό όπλο ή καλύτερα το απομόνωσε εξαιτίας της εσωστρέφειας που υπήρξε.

Copa America 2007: Η αρχή της σχέσης

Τα πάντα ξεκινούν από τη συγκεκριμένη διοργάνωση στη Βενεζουέλα. Σ’ εκείνη τη διοργάνωση στην εθνική είχε κληθεί τόσο ο «Λιο» όσο και ο «Απάτσι».

Η ιστορία ξεκινάει χωρίς ενδείξεις για ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς εκείνη την εποχή, οι δυο τους ήταν συγκάτοικοι, έμεναν δηλαδή στο ίδιο δωμάτιο. Ο Μέσι ήταν 21 ετών κι ο Τέβες 24. Ο μεγαλύτερος, όπως είναι λογικό, είχε υπό την προστασία του ένα ανερχόμενο αστέρι του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Άλλωστε ο Μέσι από τότε αποτελούσε το «next big thing» και ουδείς στην Αργεντινή ήθελε να του διαταραχθεί η ψυχική του ηρεμία.

Η «αλμπισελέστε» μπορεί να μην κατέκτησε εκείνο το Copa America, ωστόσο οι δύο πλευρές είχαν εξαιρετικές σχέσεις και μάλιστα έκαναν παρέα.

Winmasters με μοναδικά προγράμματα επιβράβευσης*!

Η αρχή της ρήξης των δύο πλευρών

Στην προκειμένη περίπτωση η ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών έχει να κάνει περισσότερο με το «εγώ» των ποδοσφαιριστών. Με την προσωπικότητα δηλαδή που διαθέτουν, η οποία πολλές φορές δεν τους αφήνει να βάλουν νερό στο κρασί τους και να απωθήσουν κάποιες άσχημες καταστάσεις που έρχονται.

Η αρχή της ρήξης ξεκίνησε το 2010 από ένα φιλικό παιχνίδι και εξαιτίας της θεοποίησης που είχε τότε ο μετέπειτα αρχηγός της Αργεντινής. Τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς η «αλμπισελέστε» έπαιξε με τη Γερμανία και κέρδισε 1-0. Ο Τέβες σ’ εκείνο το παιχνίδι δεν είχε ξεκινήσει βασικός και μπήκε ως αλλαγή στο 60ο λεπτό. Θέλοντας, λοιπόν, κι αυτός να δείξει τις πλούσιες ικανότητές του, κρατούσε παραπάνω απ’ όσο έπρεπε την μπάλα στα πόδια του.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά παιχνιδιού του «Απάτσι» δεν άρεσε καθόλου στον Μέσι, ο οποίος μάλιστα φρόντισε να το δείξει με τον τρόπο του. Έπειτα ο Τέβες είπε στον Μαραντόνα να επεκτείνει την όρασή του, να μην είναι δηλαδή τόσο κοντόφθαλμος και να βλέπει πρώτα τις προπονήσεις και μετά να αποφασίζει για την ομάδα.

Γενικότερα ο Μαραντόνα, που ήταν προπονητής στην εθνική, είχε στο μυαλό του για το Παγκόσμιο Κύπελλο μια ενδεκάδα με σύστημα 4-4-2, η οποία δε χωρούσε τον Τέβες. Ο Καρλίτο όμως αντέδρασε στη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς θεωρούσε ότι είχε θέση στην εθνική. Ο Μαραντόνα τότε το ξανασκέφτηκε κι αποφάσισε ν’ αλλάξει το σύστημα και να το κάνει 4-3-3 με σκοπό να χωρέσει και τον «Απάτσι». Μια απόφαση που… ξίνισε σ’ όλο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο δεν ήθελε τον Τέβες, καθώς είχε ταχθεί υπέρ του Μέσι.

Το τελειωτικό χτύπημα βέβαια ήρθε λίγο αργότερα, όταν Μέσι και Τέβες είχαν μια έντονη λογομαχία αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού της «αλμπισελέστε». Ήταν φανερό πια ότι το οικογενειακό κλίμα μέσα στην ομάδα είχα διαταραχθεί πλήρως, καθώς ο ένας δεν ήθελε τον άλλον. Από κολλητοί φίλοι δεν μπορούσαν να βρίσκονται στην ίδια ομάδα. Ήταν τόσο μεγάλα τα «εγώ» τους που δεν τους το επέτρεπαν.

Mundial 2014: Ο νόμος του Μέσι

Κάπως έτσι φτάνουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και στο συμπέρασμα ότι από εκεί κι έπειτα άρχισε στην εθνική ομάδα να λειτουργεί ο νόμος του Μέσι. Να γίνονται δηλαδή όλα όσα ήθελε ο αρχηγός της «αλμπισελέστε».

Ο Κάρλος Τέβες δε βρισκόταν στην εθνική ομάδα και ήθελε να επιστρέψει σ’ αυτή, καθώς στόχευε σε μια ακόμη συμμετοχή του σε Mundial. Όλοι όσοι ήταν κοντά στο περιβάλλον του «Απάτσι» πόνταραν σε μια μεγάλη σεζόν με τη Γιουβέντους, η οποία θα του έδινε και πάλι μια θέση στην εθνική του. Όντως ο Καρλίτο πέτυχε 19 γκολ εκείνη τη σεζόν και έδειξε ότι βρίσκεται σ’ εξαιρετική κατάσταση και μπορεί να βοηθήσει και την εθνική του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Η επιλογή του Σαμπέλα όμως δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς ο Τέβες δε συμπεριλήφθηκε στα πλάνα του και τη θέση του πήρε ο Παλάσιος. Ο Σαμπέλα δεν ήθελε να προκαλέσει διαταραχή στα αποδυτήρια της εθνικής, καθώς ήξερε την άποψη του Μέσι για τον «Απάτσι». Ο αρχηγός της χώρας του τάνγκο δε βγήκε ποτέ δημόσια να πει «Ή εγώ ή αυτός», όμως όλοι το ήξεραν στα αποδυτήρια της ομάδας.

Κάπως έτσι ο Τέβες έχασε το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του (ηλικιακά δεν προλάβαινε άλλο) και η Αργεντινή τον αντικατέστησε μ’ έναν λιγότερο ποιοτικό παίκτη, ο οποίος στον τελικό της διοργάνωσης προτίμησε να κάνει λόμπα σε τετ-α-τετ κι όχι να τελειώσει σαν κανονικός φορ τη φάση. Ο Νόιερ δεν απειλήθηκε και αν ρωτήσεις και σήμερα τους Αργεντινούς θα σου πουν ότι εκεί ο Τέβες θα αντιδρούσε εντελώς διαφορετικά.

Μην ξεχνάμε ότι μετά την απόφαση της μη κλήσης του, υπήρξε λαϊκή εξέγερση αλλά και «επανάσταση» από τα ΜΜΕ της χώρας που απαιτούσαν τη συμμετοχή του Καρλίτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Τίποτα απ’ αυτά όμως δεν ήταν ικανά, για να αναιρέσουν το νόμο του Μέσι, ο οποίος από τότε έχει μεγάλο ρόλο στις κλήσεις παικτών στην εθνική της χώρας του.

Vistabet Παίξε Νόμιμα με πρόγραμμα ανταμοιβής*!

Από την ομάδα του Άρχοντα >> Δημήτρης Δημόπουλος

Δώσε 5 αστέρια στον Άρχοντα!

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 4

Καθώς βρήκατε αυτήν την ανάρτηση χρήσιμη...

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μέσα!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Related posts

≡ MENU LIVE