background_opap_2
background_opap_1

Παναθηναϊκός: Τέλος μιας χρυσής εποχής

Παναθηναϊκός: Τέλος μιας χρυσής εποχής

Το στοίχημα στα καλύτερα του! | ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παναθηναϊκός: Τέλος μιας χρυσής εποχής με μια τεράστια κληρονομιά πίσω

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν οριστικά λέει ο σοφός λαός και στην προκειμένη περίπτωση το τέλος μιας χρυσής εποχής είναι οριστικό και πλέον τίποτα δεν είναι ίδιο στην Παναθηναϊκή οικογένεια, διότι οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος δε βρίσκονται μαζί μας.

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια είχε την τύχη να διοικείται από δύο ανθρώπους, οι οποίοι αγάπησαν το σύλλογο όσο τίποτα άλλο και τον οδήγησαν στις επιτυχίες.

Η πορεία τους ξεκινάει από το 1992 όπου και ανέλαβαν το συγκεκριμένο τμήμα. Έως το 2012 που παρέδωσαν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο την ΚΑΕ, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ομάδα πρότυπο.

Πολλές φορές ο Άρχοντας δίνει τα προγνωστικά μπάσκετ και δεν είναι ψέμα ότι ο Παναθηναϊκός επί αρκετά χρόνια βρισκόταν σε τοπ επίπεδο τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά. Επί θητείας τους ο κόσμος του συλλόγου τους στήριξε, τους αγάπησε και έγινε μέλος της οικογένειας που δημιούργησαν.

Διότι το μυστικό τους εκτός από την αγάπη τους για το τριφύλλι ήταν ότι για να πετύχουν όσα ονειρευόντουσαν έπρεπε να επικρατεί οικογενειακό κλίμα. Τόσο ο Θανάσης όσο και ο Παύλος μιλούσαν σε όλο τον κόσμο και παράλληλα τους αποκαλούσαν παιδιά τους.

Επιπλέον οι συγκεκριμένοι παράγοντες δεν μπήκαν ποτέ στη λογική να ανοίξουν βεντέτες με τον αντίπαλο. Πάντα τον σεβόντουσαν και δεν τον έβλεπαν σαν εχθρό. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε όλα όσα πέτυχε διότι τηρούσε τους βασικούς κανόνες του αθλητισμού και γιατί ποτέ δεν έπαψε να δουλεύει μεθοδευμένα και με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Από τους συγκεκριμένους ανθρώπους μπορούμε να θυμηθούμε άπειρα πράγματα. Ο καθένας έχει να διηγηθεί και μια ιστορία κι αυτό είναι το πραγματικά σπουδαίο που έχουν πετύχει.

Σίγουρα όταν ανέλαβαν την ομάδα τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, όμως κι εκείνοι δεν είχαν συνηθίσει στα εύκολα. Ήταν αυτοδημιούργητοι, χωρίς να τους δώσει κανείς τίποτα έτοιμο και έμαθαν μέσα από τις δυσκολίες να επιβιώνουν.

Η ΒΙΑΝΕΞ ιδρύθηκε από εκείνους το 1960 και με το πέρασμα το χρόνων έγινε η μεγαλύτερη φαρμακευτική ελληνική βιομηχανία. Μαζί τους σε όλο αυτό ήταν και ο τρίτος τους αδερφός, ο Κώστας. Μια ήρεμη δύναμη που επηρέαζε θετικά τους άλλους δύο.

Γενικότερα οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι ήταν πάντα μαζί κι ότι πέτυχαν το πέτυχαν ενωμένοι. Δε χώρισαν ποτέ και κάθε φορά που διαφωνούσαν και μάλωναν, φρόντιζαν έπειτα να τα βρουν μέσα από ένα απλό μεσημεριανό τραπέζι.

Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι έφυγαν και οι τρεις σε μικρότερο διάστημα από έναν χρόνο. Δείγμα ότι κανείς τους δεν μπόρεσε να αντέξει την απώλεια του άλλου. Πρώτος έφυγε ο Κώστας, δεύτερος ο Παύλος και τρίτος ο Θανάσης.

Ο Κώστας Γιαννακόπουλος ήταν η πιο ήρεμη δύναμη, ο άνθρωπος πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ελάχιστοι τον ήξεραν και ελάχιστοι γνώριζαν την προσφορά του.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπήρξε μεγαλοστέλεχος και συνιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ, ενώ παρά το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον Παναθηναϊκό, φρόντιζε πάντα να στέκεται δίπλα στ’ αδέρφια του, τα οποία έτρεχαν την ομάδα. Τελικά στις 29 Απριλίου 2018, ο Κώστας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ο δεύτερος στη σειρά που έφυγε από τη ζωή. Συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, η οικογένεια Γιαννακόπουλου πένθησε για δεύτερη φορά, καθώς σε ηλικία 88 ετών ο Παύλος πήγε να βρει τον Κώστα.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε πρόεδρος του Παναθηναϊκού και επί θητείας του η ομάδα κατέκτησε 13 πρωταθλήματα Ελλάδος, 9 κύπελλα Ελλάδος, 1 FIBA International Christmas Tournament, 1 FIBA Intercontinental Cup, 1 FIBA Saporta Cup και φυσικά 6 Euroleague.

Όταν έφυγε ο Παύλος, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έλεγε σε όσους συναντούσε στο ΟΑΚΑ ότι δύσκολα θα αντέξει χωρίς τον Παύλο. Υπήρξε το στήριγμά του σε πολλές περιπτώσεις και μαζί πορεύθηκαν για όλη τους τη ζωή.

Μάλιστα τα λόγια του Θανάση βγήκαν αληθινά, καθώς στις 19 Μαρτίου 2019, μετά από οξύ εγκεφαλικό ο «Τυφώνας» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Ο Θανάσης υπήρξε πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μαζί με τον αδερφό του και κατάφερε να ανεβάσει με τη σειρά του πολλά επίπεδα το σύλλογο.

Μετά τον θάνατο και του Θανάση Γιαννακόπουλου, μια χρυσή εποχή τελειώνει οριστικά για τον Παναθηναϊκό και τίποτα δε θα είναι ίδιο από εδώ και στο εξής. Τα συγκεκριμένα αδέρφια μας έμαθαν πολλά, αποτέλεσαν παράδειγμα για όλο τον κόσμο και ο καθένας θα ήθελε στην ομάδα του έναν πρόεδρο σαν τον Παύλο και τον Θανάση.

Πέρα από τα της ομάδας, υπήρξαν απλοί άνθρωποι και ευαισθητοποιημένοι, καθώς πάντα βοηθούσαν όσους χρειαζόταν, χωρίς όμως να το αποκαλύπτουν.

Πρόσφεραν και σε άλλα αθλήματα εκτός από το μπάσκετ

Τα δύο αδέρφια ασχολήθηκαν ενεργά με τον Παναθηναϊκό και έγιναν γνωστοί κυρίως από τις επιτυχίες του στο μπασκετικό τμήμα. Ωστόσο δεν έμειναν μόνο εκεί και έδωσαν πράγματα τόσο στο βόλεϊ όσο και στο ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα στα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου.

Σίγουρα οι επιτυχίες δεν ήταν τόσο μεγάλες όσο στο μπάσκετ, όμως ο Παύλος και ο Θανάσης δεν άφησαν αυτά τα δύο τμήματα και τον Ερασιτέχνη γενικότερα στη μοίρα τους. Έριξαν λεφτά, τα στήριξαν όσο μπορούσαν και σαφώς πέτυχαν πράγματα.

Αρχικά ο Παύλος Γιαννακόπουλος από το 1987 έως το 1997 ήταν πρόεδρος σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Όσον αφορά τον Θανάση, υπήρξε πρόεδρος των τμημάτων του Ερασιτέχνη από το 1999 έως το 2009.

Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, τ’ αδέρφια είχαν αγοράσει μετοχές στην πολυμετοχικότητα του 2008, ενώ και νωρίτερα είχαν ζητήσει την ΠΑΕ από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, χωρίς όμως να καταφέρουν να την αποκτήσουν.

Πλέον ο Παναθηναϊκός μένει με την τεράστια κληρονομιά που του αφήνουν αυτοί οι δύο άνθρωποι.

Η μετάβαση είναι δύσκολη, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εδώ και χρόνια προσπαθεί να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό ψηλά (κυρίως στην Ευρώπη), ωστόσο ο στόχος του -όπως και όλων των ανθρώπων που αγαπούν το σύλλογο- είναι να μοιάσουν έστω και λίγο στον Παύλο και τον Θανάση.

Stoiximan καθημερινές προσφορές* για όλα τα μέλη!

Από την ομάδα του Άρχοντα >> Δημήτρης Δημόπουλος

Θανάσης Γιαννακόπουλος: “Όταν πεθάνω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού!”

Δώσε 5 αστέρια στον Άρχοντα!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Καθώς βρήκατε αυτήν την ανάρτηση χρήσιμη...

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μέσα!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Related posts

≡ EURO MENU LIVE