background_opap_2
background_opap_1

Copa America: Ημιτελικοί με τεράστιο ενδιαφέρον!

Copa America: Ημιτελικοί με τεράστιο ενδιαφέρον!

Το Copa America φτάνει στο τέλος του και τα ζευγάρια των ημιτελικών αντλούν αρκετό ενδιαφέρον με το ένα μάλιστα να ξεχωρίζει, καθώς θεωρείται και πρόωρος τελικός. Τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν μια θέση στον μεγάλο τελικό, ο οποίος οδηγεί στην κορυφή.

Η κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση μας προσφέρει συγκινήσεις και έχει τη δική της χάρη. Έτσι και το φετινό Copa America είναι ξεχωριστό και μετράει πολλές εκπλήξεις. Ίσως είναι από τα πιο ανατρεπτικά των τελευταίων χρόνων και θα λέγαμε και από τα πιο ωραία.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης και τα ξημερώματα της Πέμπτης θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί με τον έναν να αντλεί τεράστιο ενδιαφέρον για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πιο συγκεκριμένα στον πρώτο ημιτελικό η διοργανώτρια χώρα, Βραζιλία θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή. Δύο παραδοσιακές δυνάμεις του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου συγκρούονται στους «4» της διοργάνωσης με μοναδικό στόχο να περάσουν στον τελικό.

Βέβαια όλοι μας θα θέλαμε το συγκεκριμένο ζευγάρι να είναι ο τελικός. Από εκεί και πέρα ο άλλος ημιτελικός είναι ανάμεσα στη Χιλή και το Περού.

Η δύο φορές κάτοχος του Copa America θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της ξανά, ενώ το Περού, θα παλέψει για το θαύμα.

Βραζιλία: Πέρασε αέρα από τους ομίλους, μόχθησε στα προημιτελικά

Η Βραζιλία έχει κατακτήσει το τρόπαιο οκτώ φορές και είναι τρίτη πίσω από τις Αργεντινή και Ουρουγουάη. Πλέον στη χώρα της επιθυμεί να επανέλθει στην κορυφή του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου μετά το 2007.

Η Σελεσάο κληρώθηκε με τις Βενεζουέλα, Βολιβία και Περού, για να περάσει ως πρώτη έχοντας 7 βαθμούς. Δύο νίκες (Βολιβία, Περού) και μία ισοπαλία (Βενεζουέλα).

Η εικόνα της Βραζιλίας ήταν καλή στο πρώτο σκέλος της διοργάνωσης, καθώς η ομάδα ήταν συμπαγής και είχε αρχή, μέση και τέλος. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε την Παραγουάη και μόχθησε μέχρι να προκριθεί.

Οι ευκαιρίες διαδεχόντουσαν η μία την άλλη, όμως το σκορ έμενε στο 0-0, για να οδηγηθεί το ματς στη διαδικασία των πέναλτι, όπου εκεί η Βραζιλία κατάφερε να περάσει χάρη κυρίως στην πρώτη επέμβαση του Άλισον.

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο που αναφέρει ότι η άμυνά της δεν έχει δεχθεί γκολ στο τουρνουά έως τώρα.

Αργεντινή: Προβλημάτισε στους ομίλους, έστρωσε στα προημιτελικά

Η Αργεντινή είναι η δεύτερη δύναμη στο Copa America, καθώς το έχει κατακτήσει 14 φορές. Μπροστά είναι μόνο η Ουρουγουάη με 15, η οποία πλέον αποκλείστηκε. Η ευκαιρία για να τη φτάσει, λοιπόν, είναι μεγάλη και μάλιστα όλοι θέλουν να δουν την «αλμπισελέστε» στην κορυφή μετά το 1993.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι κληρώθηκε με τις Κολομβία, Παραγουάη και Κατάρ, για να περάσει δύσκολα ως δεύτερη με 4 βαθμούς. Συνολικά είχε μια νίκη (Κατάρ), μια ισοπαλία (Παραγουάη) και μια ήττα (Κολομβία).

Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή γενικότερα στον όμιλο και όλα έδειχναν ότι δεν είχε τύχη στη διοργάνωση. Μάλιστα το γεγονός ότι ο Λιονέλ Μέσι ήταν εντελώς αγνώριστος, ήταν ακόμα ένα τεράστιο πρόβλημα.

Ωστόσο στον προημιτελικό η Αργεντινή παρουσίασε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, ήταν καλύτερη, πιο ψυχωμένη και έχοντας απέναντί της, την αδύναμη θεωρητικά Βενεζουέλα, κατάφερε να κερδίσει με 2-0 και να περάσει στους «4».

Χιλή: Ένα καλοδουλεμένο σύνολο που δε λυγίζει εύκολα

Η Χιλή είναι η κάτοχος των δύο τελευταίων Copa America και μάλιστα ήταν τα πρώτα στην ιστορία της. Ουσιαστικά ισοφάρισε τις Περού, Παραγουάη και δείχνει ότι είναι μια ομάδα που δύσκολα θα ηττηθεί και φέτος. Σίγουρα θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της και τα καταφέρνει περίφημα προς το παρόν.

Οι Roja κληρώθηκε με τις Ουρουγουάη, Ιαπωνία και Εκουαδόρ, για να περάσει ως δεύτερη με συνολικά 6 βαθμούς. Η Χιλή πέτυχε δύο νίκες (Ιαπωνία, Εκουαδόρ), ενώ ηττήθηκε από την Ουρουγουάη.

Η εικόνα της παρ’ όλα αυτά ήταν εξαιρετική και έδειχνε ότι είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Στους «8» αντιμετώπισε την Κολομβία, η οποία είχε δείξει εξαιρετικά δείγματα στο τουρνουά.

Όμως η Χιλή ήταν καλύτερη σε όλο το ματς, έφτασε δύο φορές στο γκολ αλλά τελικά ακυρώθηκε, για να περάσει τελικά στη διαδικασία των πέναλτι. Εξαιρετικές εκτελέσεις από τους Χιλιανούς, οι οποίοι δεν έχασαν ούτε ένα.

Μεγάλη πρόκριση, η οποία ουσιαστικά στέλνει ένα μήνυμα στους υπόλοιπους, ότι η Χιλή και φέτος είναι εδώ.

Περού: Η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης

Το Περού έχει κατακτήσει δύο φορές το Copa America και φέτος αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης, καθώς κανείς δεν περίμενε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και να διεκδικεί μια θέση στον τελικό. Πάντως η επιστροφή στην κορυφή μετά το 1975 είναι ένα τρελό όνειρο ακόμα.

Οι Blanquirroja κληρώθηκαν με τις Βραζιλία, Βολιβία, Βενεζουέλα και πέρασαν ως τρίτοι με 4 βαθμούς. Συνολικά είχαν μια νίκη (Βολιβία), μια ισοπαλία (Βενεζουέλα) και μια ήττα (Βραζιλία).

Το Περού ήταν αδύναμος σαν αντίπαλος και αυτό φάνηκε γενικότερα στη διοργάνωση, ωστόσο ήταν μαχητικό και κατάφερε να περάσει από τους ομίλους και να αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη στους «8».

Σ’ εκείνο το παιχνίδι δεν ήταν καλύτερο του αντιπάλου αλλά με μαχητικότητα, πίστη και τύχη κατάφερε να πάει το ματς στη ρώσικη ρουλέτα και στο τέλος να το κερδίσει. Εξαιρετικές εκτελέσεις από τους Περουβιανούς και μεγάλη πρόκριση.

Πλέον περιμένουμε τους δύο ημιτελικούς, οι οποίοι θα κρίνουν το ζευγάρι του τελικού.

Οι μάχες αναμένεται να είναι σκληρές και σίγουρα η αγωνία έχει κορυφωθεί για τα καλά σε μια σπουδαία διοργάνωση που αρχίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά στα νοκ άουτ!

Stoiximan καθημερινές προσφορές* για όλα τα μέλη!

Από την ομάδα του Άρχοντα >> Δημήτρης Δημόπουλος

Δώσε 5 αστέρια στον Άρχοντα!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Καθώς βρήκατε αυτήν την ανάρτηση χρήσιμη...

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μέσα!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Related posts

≡ MENU LIVE