ΣΟΥΗΔΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
Η αποτυχία της Σουηδίας να πανηγυρίσει νίκη στα ματς του Σεπτεμβρίου σε Σλοβενία και Κόσοβο τη φέρνει σε δύσκολη θέση στη μάχη του δεύτερου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Όμως, έφερε και έντονες αναταράξεις. Ο Γιον Νταλ Τόμασον δήλωσε ότι θα ξανασκεφτεί τη θέση του βασικού τερματοφύλακα, αφού ο Όλσεν (79/0) πραγματοποίησε κακές εμφανίσεις, ειδικά στη Λιουμπλιάνα, όπου «δώρισε» το πρώτο γκολ στους Σλοβένους.
Αυτή η σκέψη, όμως, δεν ήχησε καθόλου καλά στον 35χρονο γκολκίπερ της Μάλμε (και πρώην του ΠΑΟΚ), ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν ξαναπαίζει στην εθνική ομάδα όσο θα βρίσκεται στον πάγκο ο Δανός ομοσπονδιακός τεχνικός.
Έτσι, η πίεση στον τελευταίο, που ήταν ήδη αρκετά έντονη, μοιάζει ασφυκτική πλέον ενόψει των δύο καθοριστικών εντός έδρας αγώνων με Ελβετία και Κόσοβο. Οπότε, στο σημερινό ματς με την Ελβετία δίνουμε πολλές ελπίδες στη φιλοξενούμενη να φτάσει στην επικράτηση.
Σουηδία - Ελβετία: 2 DNB 2,05
ΚΟΣΟΒΟ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Πάμε, τώρα, και στο άλλο παιχνίδι, όπου η μεγάλη νίκη επί της Σουηδίας έβαλε το Κόσοβο για τα καλά στη μάχη για τη δεύτερη θέση του δεύτερου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ. Για την ομάδα του Φράνκο Φόντα, συνεπώς, μοιάζει καθοριστικό το εντός έδρας ματς με τη Σλοβενία.
Βέβαια, οι Κοσοβάροι έχουν και πάλι μπόλικες απουσίες, αφού θα λείψει ο αρχηγός Ραχμάνι (κεντρικός αμυντικός, 65/7), που τραυματίστηκε στις υποχρεώσεις του με τη Νάπολι καθώς και οι Χαντερτζιονάι (δεξιός μπακ, 38/1), Πατσαράντα (αριστερός ακραίος αμυντικός 37/1), ενώ τιμωρημένος είναι ο Εμερλάχου (ανασταλτικός χαφ, 11/1).
Όμως, το Κόσοβο έκανε… μεταγραφή. Ο λόγος για τον κεντρικό αμυντικό της Χόφενχαϊμ Χαϊντάρι. Ο 20χρονος στόπερ, που είναι γεννημένος στην Ελβετία και είχε 1 συμμετοχή με τη «νάτι», αλλά σε φιλικό, πήρε την απόφαση να εκπροσωπήσει τελικά την πατρίδα των γονιών του και θα βρίσκεται στη διάθεση του Φόντα γι’ αυτό το μεγάλο παιχνίδι.
Έτσι, παρά τις απουσίες, πιστεύουμε πολύ στη δυναμική των γηπεδούχων έναντι των πολύ κακών Σλοβένων.
Κόσοβο - Σλοβενία: 1Χ & Over 1,5 1,95