background_opap_2
background_opap_1

Ο ..κορονοϊός χτύπησε πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες

Ο ..κορονοϊός χτύπησε πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες

Πολλοί αναγνώστες έχουν στείλει μαιλ από το Σάββατο ρωτώντας τι συμβαίνει με πολλές ιστοσελίδες μεγάλων στοιχηματικών που είναι πεσμένες εδώ και 4 ημέρες.

Φυσικά η αιτία δεν είναι ο ..κορονοιός και εδώ, αλλά οι hacker που βρήκαν ευκαιρία στην ..αναμπουμπούλα που επικρατεί παγκοσμίως και κυρίως στην Αμερική.

Η απάντηση είναι ότι χτυπήθηκε μια από τους μεγαλύτερους παρόχους στοιχήματος και καζίνο (από αυτή αγοράζουν πολλές στοιχηματικές), η παγκοσμίως γνωστή SBTech.

Αποτέλεσμα και η Winmasters.gr (που προβάλουμε και στην σελίδα μας) αλλά και πολλές διάσημες ακόμα στοιχηματικές εταιρίες να είναι πεσμένες (10Bet, NetBet, MansionBet, Sport Nation κλπ) από το Σάββατο.

Τελευταία ενημέρωση αναφέρει ότι μάλλον από αύριο σιγά σιγά θα επανέλθουν όλες. Η ιστορία για την SBTech down έχει σε μετάφραση από τα διεθνή μέσα ως εξής

Όλα τα παγκόσμια κέντρα δεδομένων (αρκετοι χιλιαδες servers) τερματίστηκαν ως προστατευτικό μέτρο.

Πολλοί ιστότοποι τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν με SBTech έχουν παραμείνει για περισσότερο από 4 ημέρες ως αποτέλεσμα μιας απόπειρας cyberattack.

Αυτό οδήγησε σε διακοπές για τις 100άδες B2B εταίρους που έχει η εταιρεία παγκοσμίως.

Δεν υπάρχει προφανής μόνιμη ζημιά

Η SBTech θεωρείται στην πραγματικότητα η καλύτερη πλατφόρμα για αθλήματα και τα εμπορικά σήματα που τα χρησιμοποιούν, τείνουν να είναι τα μεγαλύτερα και πιο εδραιωμένα σε σύγκριση με άλλους παρόχους όπως η FSB Technology και η BetConstruct.

Πιστεύεται ότι τα δεδομένα που αποθηκεύτηκαν από την SBTech ήταν σωστά κρυπτογραφημένα και ότι κανένα από αυτά τα δεδομένα δεν είχε πρόσβαση ή κλαπεί. Μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Απαιτείται εκκαθάριση πριν από την επανεκκίνηση

Λόγω αυτών των ζητημάτων, η SBTech πρέπει να λάβει έγκριση από τις αντίστοιχες ρυθμιστικές αρχές πριν να μπορέσουν να ξαναρχίσουν οι διακομιστές των ΗΠΑ. Τη στιγμή της συγγραφής, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συμβεί αυτό.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι έχουν ζητηθεί λύτρα σε bitcoin για πολύ μεγάλο ποσό απο το περασμένο Σάββατο.

Είναι ασφαλή τα χρήματά σας; Μπορείτε να ανακαλέσετε;

Ναι, τα χρήματά σας είναι όλα ασφαλή, καθώς αυτά βρίσκονται σε ξεχωριστούς λογαριασμούς στο πλαίσιο του καθεστώτος προστασίας των καταθέσεων της ΕΕΕΠ, δεν υπάρχουν επίσης προβλήματα με τα ίδια τα εμπορικά σήματα, απλώς τον πάροχο τεχνολογίας που τους εξουσιοδοτεί.

Η SBTech επιβεβαίωσε επίσης ότι πιστεύει ότι δεν έχουν θιγεί προσωπικά δεδομένα ή τραπεζικές πληροφορίες στην επίθεση ransomware, αν και θα ήταν ίσως καλό να παρακολουθούμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με τους ιστότοπους στοιχημάτων τους για κάθε περίπτωση.

Φυσικά δεν μπορείτε να καταθέσετε ή να ποντάρετε ενώ οι συγκεκριμένοι ιστότοποι βρίσκονται σε κατάσταση συντήρησης, αλλά αν έχετε χρήματα που πρέπει να αποσύρετε απεγνωσμένα, μπορείτε να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών στην αντίστοιχη τοποθεσία, η οποία ενδέχεται να σας εκδώσει μια μη αυτόματη απόσυρση.

Αθλητικό στοίχημα για λύτρα σε Bitcoin

Εκτος της SBTech Ο δημοφιλής φορέας τυχερών παιχνιδιών BetUS, ένα αθλητικό στοίχημα ενσωματωμένο στο Κουρασάο, έχει γίνει το τελευταίο θύμα μιας αυτο-περιγραφόμενης ομάδας κρυπτο-ransomware γνωστής ως MazeΗ ομάδα hacking κατέχει αυτή τη στιγμή τα εσωτερικά δεδομένα του στοιχήματος για λύτρα, αν και το ποσό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Τα δεδομένα περιλαμβάνουν τα αρχεία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των πρακτικών των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου και ανησυχητικά τις σαρώσεις διαβατηρίων από στελέχη της εταιρείας.

Stoiximan καθημερινές προσφορές* για όλα τα μέλη!

Από την ομάδα του Άρχοντα >> Ο Άρχοντας

Δώσε 5 αστέρια στον Άρχοντα!

Average rating 4 / 5. Vote count: 11

Καθώς βρήκατε αυτήν την ανάρτηση χρήσιμη...

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μέσα!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Related posts

≡ MENU LIVE