Η νικήτρια, εκτός από το τρόπαιο, θα πάρει κι ένα μικρό ψυχολογικό προβάδισμα στη μάχη του φετινού τίτλου, στην οποία όμως, βρίσκεται και η Λανς. Αν και η χώρα είχε αποφασιστεί από τη Λίγκα τον Σεπτέμβριο, το ταξίδι δημιουργεί πρόβλημα στις δύο ομάδες, που αγωνίστηκαν την Κυριακή για το πρωτάθλημα, ενώ ακολουθούν κι αγώνες για το Κύπελλο. Η Παρί Σεν Ζερμέν θ’ αντιμετωπίσει εκ νέου τη «συντοπίτισσά» της την Παρί FC την ερχόμενη Κυριακή, ενώ η Μαρσέιγ θα παίξει μία μέρα μετά εκτός με την ερασιτεχνική Μπαγιέ.
Αυτή είναι η 3η φορά που οι δύο ομάδες αναμετρώνται στο περίφημο «Trophée des Champions» (Τρόπαιο των Πρωταθλητών), όπως λέγεται στα γαλλικά το Σούπερ Καπ. Η πρώτη ήταν το 2010 στην Τυνησία. Ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος χωρίς σκορ και η Μαρσέιγ επικράτησε στα πέναλτι. Οι Παριζιάνοι πήραν τη ρεβάνς 10 χρόνια αργότερα, το 2020, όταν νίκησαν με 2-1 στο παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών (λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό) στο «Μπολάρ-Ντελελίς» της Λανς.
Το γαλλικό Σούπερ Καπ ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Πρόκειται για την ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες: συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει 18 φορές, κατακτώντας το τρόπαιο 13, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη. Επίσης, είναι αυτή με τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες: οχτώ τον αριθμό, από το 2013 ως και το 2020. Όσο για τη Μαρσέιγ, αυτή έχει παίξει έξι φορές στο Σούπερ Καπ και το κατέκτησε τις τρεις.
Αγωνιστικά, στην προπόνηση της Παρί Σεν Ζερμέν ο Κβαρατσκέλια ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε. Ο Λουίς Ενρίκε ήταν καθησυχαστικός, αναφορικά με τη συμμετοχή του στο Σούπερ Καπ, όμως επισήμως δίνεται αμφίβολος. Στη Μαρσέιγ, κανονικά αναμένεται να παίξει ο Ομπαμεγιάνγκ, που γύρισε από το Κόπα Άφρικα.
Ο έμπειρος στράικερ βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς μετά τον αποκλεισμό της εθνικής στη φάση των ομίλων, η Κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε τη διάλυση της ομάδας, την απόλυση του προπονητή και την τιμωρία του Ομπαμεγιάνγκ, που ήταν ο αρχηγός. Πάντως, ο κόουτς της Μαρσέιγ, ο Ντε Τσέρμπι, τον στήριξε με όλες του τις δυνάμεις και δήλωσε πως από αυτόν αρχίζει η 11άδα.
Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ: Goal1,70