Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της Γαλλίας στον τέταρτο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη νίκη επί της Ουκρανίας. Ωστόσο, η επικράτηση στην «ουδέτερη» Πολωνία αποδείχθηκε… πύρρειος για τον Ντιντιέ Ντεσάν. Ο προπονητής των «τρικολόρ» είδε να τραυματίζονται τα δύο αστέρια της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ουσμάν Ντεμπελέ και ο Ντεζιρέ Ντουέ.
Αμφότεροι τέθηκαν νοκ-άουτ, με τον πρώτο να υποχρεώνεται σε απουσία 6-8 εβδομάδων, γεγονός που έχει κάνει έξαλλη την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία κατηγορεί την εθνική ομάδα για κακή διαχείριση του παίκτη, που προερχόταν από τραυματισμό
Αν και δύο βασικά στελέχη δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στην αποψινή αναμέτρηση με την Ισλανδία, οι Γάλλοι παραμένουν ακλόνητο φαβορί. Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουν χάσει ποτέ στην ιστορία τους από τους Ισλανδούς. Σε 14 αγώνες, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, οι «τρικολόρ» έχουν σημειώσει 11 νίκες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Γαλλία έχει κερδίσει και τα 7 εντός έδρας επίσημα ματς με συνολικό σκορ 29-5.
Τώρα, αλλάζουμε στρατόπεδο… Η Αγγλία μπορεί να έκανε το «4 στα 4» στον 11ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου επικρατώντας το Σάββατο της Ανδόρρας, ωστόσο η κριτική για την εικόνα των «λιονταριών» ολοένα και δυναμώνει. Η αποτυχία των «λιονταριών» να παρουσιάσουν ένα πειστικό πρόσωπο φέρνει… βέλη κατά του Τόμας Τούχελ.
«Μετά από 5 παιχνίδια στην εποχή Τούχελ πολύ δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος κάτι θετικό για την αγγλική ομάδα, η οποία εμφανίζει έλλειμμα δημιουργικότητας, ακόμα και ενθουσιασμού», αναφέρει ο Τύπος της «Γηραιάς Αλβιόνας», ο οποίος θεωρεί ότι αν επαναληφθεί παρόμοια εμφάνιση θα έρθει ήττα από τη Σερβία απόψε στο Βελιγράδι.
Βέβαια, η Αγγλία έχει χτίσει ένα σπουδαίο αήττητο σερί απέναντι στους Σέρβους. Η τελευταία ήττα τους, βλέπετε, ήταν από την ενωμένη Γιουγκοσλαβία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1968 στην Ιταλία (0-1).
Από τότε και σε 7 αγώνες είτε με τους πάλαι ποτέ «πλάβι», είτε με τη Σερβία, τα «λιοντάρια» μετρούν 2 ισοπαλίες και 5 διαδοχικές νίκες. Η πιο πρόσφατη σημειώθηκε στη φάση των ομίλων του Euro 2024 (1-0) με σκόρερ τον -απόντα λόγω τραυματισμού- Τζουντ Μπέλιγχαμ.