Φέτος, πάντως, υπάρχει μία ομάδα που μοιάζει ικανή να την απειλήσει. Ο λόγος για τη «μισητή» αντίπαλό της, τη Μαρσέιγ. Ο Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι έκανε πολύ καλή δουλειά πέρυσι, στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα.
Φέτος, που έχουν γίνει και σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις, αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη, τη στιγμή που για την Παρί υπάρχει το «ερώτημα» αν θα της βγει η κούραση από τα συνεχή ματς και την ελλιπή -λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων-προετοιμασία.
Οι δύο ομάδες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να συμπληρώσουν την τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Μονακό και η Λιλ, που επίσης έχουν ενισχυθεί, ενώ σε «τροχιά» Ευρώπης είναι πιθανό να επιστρέψει φέτος η Λανς.
Πιο δύσκολο μοιάζει το έργο της Νις, που τερμάτισε πέρυσι 4η και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Επιπλέον, μεγάλο «ερώτημα» αποτελεί η Λυών, που γλίτωσε στη διάρκεια του καλοκαιριού τον υποβιβασμό λόγω χρεών. Τις οικονομικές δυσκολίες δεν τις έχει ξεπεράσει και ενδεχομένως να χρειαστεί να πουλήσει κι άλλους παίκτες.
Ομάδες που βάσει… λογικής αναμένεται να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, αλλά δύσκολα θα διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, είναι το Στρασβούργο, τη Τουλούζ και μάλλον και η Μπρεστ, η οποία δεν θυμίζει σε πολλά την ομάδα που εντυπωσίασε πρόπερσι, όταν βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι υπόλοιπες επτά αναμένεται να παλέψουν για την παραμονή, άλλες με περισσότερες κι άλλες με λιγότερες πιθανότητες. Ο λόγος για τις Οσέρ, Ναντ, Ανζέ, Χάβρη και τις τρεις «νεοφώτιστες», τη Λοριάν, τη Μετς και την Παρί FC. Σε καλύτερη θέση για τη σωτηρία μοιάζουν να ξεκινούν η Ναντ και η Λοριάν, που διαθέτει αρκετά καλό ρόστερ και πείρα από την κατηγορία.
Ναντ - Παρί Σεν Ζερμέν: 2 & Under 4,51,80