Και αυτό διότι πάνω από τις μισές ομάδες έχουν βλέψεις τόσο για την απευθείας άνοδο, όσο και για τη συμμετοχή στα πλέι-οφ. Όλα συντείνουν, όμως, στο γεγονός ότι η Λούτον έχει τον πρώτο λόγο για την άμεση επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ.
Οι «χάτερς», που ήπιαν το πικρό ποτήρι δύο συνεχόμενων υποβιβασμών, μπορεί να αποχαιρέτησαν σημαντικά στελέχη. Ωστόσο, διαθέτουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα μιας και λαμβάνουν ακόμα τις πληρωμές «αλεξίπτωτο» από την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ στον πάγκο τους παράμεινε ο Ματ Μπλούμφιλντ, που στο πρώτο μισό της περασμένης περιόδου είχε στην κορυφή αυτής της κατηγορίας τη Γουίκομ.
Το δεύτερο φαβορί, σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά και τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι η Χάντερσφιλντ. Με πολλές προσθήκες και τον νέο, αλλά φιλόδοξο Λι Γκραντ στο τιμόνι, οι «τέριερς» μοιάζουν έτοιμοι να κυνηγήσουν την πρώτη δυάδα. Αν και διοικητικά δε φημίζονται για την υπομονή τους.
Η Πλίμουθ και η Κάρντιφ, οι οποίες επίσης αποχαιρέτησαν την Τσάμπιονσιπ, αναμένεται να βρεθούν στη κυνήγι της απευθείας ανόδου. Αν και για τους Ουαλούς υπάρχουν αμφιβολίες λόγω της κακής διοικητικής διαχείρισης. Υποψήφια για τις δύο πρώτες θέσεις είναι και η Στόκπορτ, η οποία έφτασε στα πλέι-οφ την περασμένη σεζόν και διατηρεί ένα καλοδουλεμένο σύνολο.
Για τις υπόλοιπες θέσεις της εξάδας προβλέπεται «σφαγή». Οι σταθερά φιλόδοξες Μπόλτον, Μπλάκπουλ, η Ρέντινγκ που έχει νέο ιδιοκτήτη, αφού απαλλάχθηκε από τον Ντάι Γιονγκέ, αλλά και η Γουίκομ μοιάζουν ικανές διεκδικήτριες.
Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα ομάδες όπως οι Μπάρνσλεϊ, Ρόδεραμ, που έχουν δυνατότητες, ενώ ουδείς μπορεί να ξεγράψει τη φιναλίστ των πλέι-οφ, Λέιτον Όριεντ κι ας αποδυναμώθηκε, ενώ το ρόλο αουτσάιντερ στην κούρσα για τα πλέι-οφ έχουν η Λίνκολν, η Γουίγκαν και η Πιτέρμπορο.
Στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, η κατάσταση μοιάζει αρκετά περίπλοκη. Οι δύο από τις τέσσερις ομάδες που κέρδισαν την άνοδο από τη Λιγκ 2, η Γουίμπλεντον και η Πορτ Βέιλ μοιάζουν να έχουν τις λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης.
Σε μεγάλο κίνδυνο μοιάζουν να βρίσκονται οι αποδυναμωμένες Έξετερ και Μπέρτον, αλλά και η Νορθάμπτον. Σε καλύτερη μοίρα μοιάζουν οι άλλες δύο «νεοφώτιστες», Μπράντφορντ και Ντόνκαστερ, μαζί με τις Στίβενεϊτζ και Μάνσφιλντ.
Κατάκτηση τίτλου: Λούτον 4,50