ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η Μπενφίκα με τη Ρεάλ Μαδρίτης να συναντηθούν ξανά τρεις εβδομάδες μετά την επική μονομαχία τους στη Λισαβόνα για την τελευταία αγωνιστική της league phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμίζουμε ότι σε εκείνο το ματς οι «αετοί» επικράτησαν 4-2 με γκολ του τερματοφύλακα (!) Τρούμπιν στο 98’ και κατάφεραν να «κλέψουν» την προνομιούχο 24η θέση, ενώ παράλληλα έριξαν τη «βασίλισσα» εκτός οκτάδας.
Προφανώς και οι «μερένγκες» θα θέλουν να πάρουν τη… ρεβάνς τώρα από τους Πορτογάλους. Βέβαια, η Μπενφίκα έχει σύμμαχο την παράδοση, καθώς μετράει 3 νίκες σε 4 αναμετρήσεις με τη Ρεάλ (3-0-1), ενώ και τα 4 αυτά παιχνίδια ήταν over 2,5 και goal παράλληλα (23 τέρματα συνολικά).
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι «αετοί» έχουν προκριθεί στις 8 από τις 11 τελευταίες περιπτώσεις που βρέθηκε σε διπλές αναμετρήσεις ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αντίστοιχα, η «βασίλισσα» μετράει 10 προκρίσεις στις 12 προηγούμενες νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ (με διπλές αναμετρήσεις).
Στα θετικά επίσης για τους Μαδριλένους ότι ανέκαμψε και επιστρέφει σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος ο σταρ Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος πέτυχε 13 γκολ στη League Phase (ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης), ενώ σκόραρε 8 φορές στα 3 πιο πρόσφατα παιχνίδια του στον θεσμό!
Μπενφίκα - Ρεάλ Μαδρίτης: 21,91
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Γεμάτο ερωτηματικά είναι το ζευγάρι της Γαλατάσαραϊ με τη Γιουβέντους στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «τσιμ-μπομ» παραμένει επικεφαλής της τουρκικής Σούπερ Λιγκ, αλλά δεν κέρδισε στα 4 τελευταία παιχνίδια της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αντίθετα, οι «μπιανκονέρι» είναι μεν αήττητοι στα 5 τελευταία ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η ψυχολογία τους βρίσκεται στα… τάρταρα, αφού έχασαν το ντέρμπι με την Ίντερ.
Επιπλέον η «γηραιά κυρία», δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Κωνσταντινούπολη τη Γαλατάσαραϊ. Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 1988-99 έμεινε ισόπαλη 1-1, τη σεζόν 2002-03 έχασε με 2-0 πάλι στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ με 1-0 ηττήθηκε και το 2013-14.
Η πρωταθλήτρια Τουρκίας, πάλι, έχει 63 χρόνια να χάσει στο «σπίτι» της από Ιταλούς. Ήταν στις 23 Ιανουαρίου 1963, όταν ηττήθηκε από τη Μίλαν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (1-3). Από τότε ακολούθησαν 12 ματς με ιταλικές ομάδες και η Γαλατάσαραϊ πανηγύρισε 8 νίκες.
Γαλατασαράι - Γιουβέντους: 1Χ & Over 1,52,25
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Αταλάντα στην πρώτη αναμέτρηση για τα play-in του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ιταλική ομάδα δικαιούται να ονειρεύεται σε θετικό αποτέλεσμα, καθώς έφυγε αλώβητη και στις 4 πιο πρόσφατες επισκέψεις της σε έδρες γερμανικών ομάδων (3 νίκες, μία ισοπαλία)! Ένα ακόμα στατιστικό που αξίζει να αναφέρουμε για την Αταλάντα είναι ότι 9 από τα 10 γκολ της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων. Από την άλλη, ο σύλλογος της Βεστφαλίας παρέμεινε αήττητη στα 8 προηγούμενα εντός έδρας της (6-2-0) σε διπλές νοκ-άουτ αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ντόρτμουντ - Αταλάντα: Over 2,51,75