ΜΑΓΙΟΡΚΑ - ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ
ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Πέτυχε τεράστια νίκη 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, στο πρώτο από τα τρία κολλητά εντός έδρας παιχνίδια που έχει να δώσει. Προηγήθηκε με τον Μορλάνες στο 41’, ισοφαρίστηκε από κόρνερ στο 88’, αλλά βρήκε γκολ νίκης στο 90+1’ με τον Μουρίτσι, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα. Βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Έχασε μέχρι το τέλος της σεζόν τον στόπερ/αρχηγό Ραΐγιο (23/0), τιμωρημένος τώρα και ο έτερος στόπερ Βάλιεντ (30/0). Έλειψε και παραμένει αμφίβολος ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Μπέργκστρεμ (5 συμ.).
ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Το παιχνίδι στο νησί έρχεται ανάμεσα στους δύο αγώνες με την ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 3-0 επί της Ένωσης, κάνοντας μεγάλο πρόκρισης. Στο τελευταίο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα επικράτησε 1-0 της Έλτσε και πήρε βαθμολογική ανάσα. Εξέτισε ο χαφ Παθέ Σις (21/2), επανήλθαν ο στόπερ Μεντί (18/2) και ο εξτρέμ Ιλίας Αχομάς (8/0). Αμφίβολος ο εξτρέμ Φραν Πέρεθ (25/2).
Μπορεί να κέρδισε τη Ρεάλ, αλλά ακόμη δεν πέτυχε τίποτα η Μαγιόρκα. Λείπουν τώρα οι στόπερ της, ενώ πετυχαίνει τη Ράγιο εν μέσω Ευρώπης. Δεν θα είναι απλό το 2/2 για τους νησιώτες, μπορούν τον πόντο οι Μαδριλένοι, που έχουν κι αυτοί βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Μαγιόρκα - Ράγιο Βαγιεκάνο: Χ3,20
ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Είχε δημιουργήσει προσδοκίες για ανάκαμψη με τη νίκη επί της Μπέτις πριν τη διακοπή, ωστόσο η εκτός έδρας ήττα με 2-0 από τη Χετάφε ήταν ένα πισωγύρισμα. Δέχθηκε το πρώτο γκολ στο 14’, προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα για την ισοφάριση, έχοντας μόλις 5 τελικές και στο 90’ ήρθε και το δεύτερο γκολ. Δεν είναι μακριά πάντως από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, πρέπει όμως να βελτιώσει την εικόνα της. Έλειψε και πιθανότατα επιστρέφει ο δεξιός μπακ Γκοροσάμπελ (16/0), άγνωστο αν θα γίνει το ίδιο με τον στόπερ Παρέδες (17/1). Σταθερά εκτός ο χαφ Μπενιάτ Πράδος (2/0).
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Κακή εμφάνιση και δίκαιη ήττα με 1-0 από τη Χιρόνα εκτός έδρας. Δεν είχε τη φρεσκάδα και τη δημιουργικότητα άλλων αγώνων, έμεινε πίσω με αυτογκόλ του Πάου Ναβάρο στο 45+1’ και δεν αντέδρασε ποτέ. Έλειψαν και είναι αμφίβολοι ο στόπερ Ράφα Μαρίν (18/1) και ο χαφ Τόμας Πάρτεϊ (19/0). Σταθερά εκτός ο στόπερ/μπακ Φόιτ (13/0), ο στόπερ Λόγκαν Κόστα και ο νεαρός εξτρέμ Καμπάνες.
Η Αθλέτικ έχει πιο ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο από τη Βιγιαρεάλ, η οποία πάντως δεν πρόκειται ν’ αδιαφορήσει. Ίσα-ίσα θέλει ν’ αντιδράσει, μετά την άσχημη εμφάνιση στη Χιρόνα. Δεν έχει όμως καλή παράδοση στο «Σαν Μαμές». Πάμε στο Goal.
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Βιγιαρεάλ: Goal1,70