ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ
Η Μπεσίκτας γκέλαρε κόντρα στην Εγιούπσπορ, ούσα τυπικά φιλοξενούμενη. Προηγήθηκε με τον μέσο/αρχηγό Κοκτσού μόλις στο 6’, αλλά στη συνέχεια το ματς της στράβωσε. Μετά το εναντίον της 2-1 στο 65’ με πέναλτι, όχι μόνο ισοφάρισε με τον εξτρέμ Ουντέρ στο 76’, αλλά θα μπορούσε την ολική ανατροπή με δύο κραυγαλέες φάσεις, μεταξύ αυτών το δοκάρι στο 89’ με τον ίδιο παίκτη. Η Κόνιασπορ έφερε στο Γκαζιαντέπ το 3ο σερί 1-1 στο πρωτάθλημα, χάρη στο γκολ του φορ Κράμερ, στο πρώτο του ματς μετά τη λήξη του δανεισμού του στη Σαουδική Αραβία. Κάρτες συμπλήρωσε ο μέσος Τζο Τζι-χο (12/0). Τα 2-3 γκολ έχουν βάση εδώ.
ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ - ΡΙΖΕΣΠΟΡ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (1): Η Μπασακσεχίρ έχει αρχίσει να παίρνει μπρος με τον Νούρι Σαχίν στην τεχνική της ηγεσία. Μετρά 6 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς ήττα (5-1-0) και 4 σερί νίκες, με τελευταία το άνετο πέρασμα (0-3) από την Καισάρεια. Ο πρώτος σκόρερ της Λίγκας Σομουρόντοφ δεν σκόραρε, αλλά έκανε ξανά… πάρτι στην αντίπαλη άμυνα. Η Ρίζεσπορ έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία στο 1-1 με την Αλάνιασπορ, τόσο για την αποβολή του χαφ Παπανικολαου (19/1) μόλις στο 6’ όσο και για το ακυρωθέν γκολ στο 62’ για οφσάιντ, σε φάση που ο παίκτης που θεωρητικά συμμετείχε στη φάση ήταν τουλάχιστον 1 μέτρο μακριά από την μπάλα. Ο εξτρέμ Μιχάιλα της έδωσε προβάδισμα, θα ήταν άδικο εάν δεν μετρούσε η ισοφάριση που δέχθηκε στο 89’.
ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ - ΕΓΙΟΥΠΣΠΟΡ
Η Αλάνιασπορ «τσίμπησε» βαθμό με το 1-1 στην έδρα της Ρίζεσπορ. Παρότι έπαιξε με παίκτη παραπάνω από το 6’, ο χαφ Μαέστρο (15/1) αποβλήθηκε πριν το ημίχρονο. Γλίτωσε στο 62’ μέσω VAR το γκολ, δεν το απέφυγε στο 80’, τελικά ισοφάρισε -ξανά μέσω βίντεο- στο 89’ με τον φορ Μουνιέ, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του επιτελικού Χάτζι (14/2) που συμπλήρωσε κάρτες. «Τρελό» και το εντός έδρας 2-2 της Εγιούπσπορ κόντρα στην Μπεσίκτας, με τον φορ Μποζόκ και τον μέσο Ακμπάμπα να κάνουν προσωρινά την ανατροπή. Στο τέλος όχι μόνο ισοφαρίστηκε, αλλά γλίτωσε και από δοκάρι το απόλυτο σοκ. Ωστόσο, έδειξε καλά σημάδια.