Στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ η Γιουβέντους έφτασε ως τον ενδιάμεσο γύρο, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα ματς με την Αϊντχόφεν ήταν κάζο ο αποκλεισμός στην παράταση. Η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για την «Γηραιά Κυρία», έχει το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα και φυσικά το Σάββατο πήρε την πιο σημαντική νίκη, το «ροκ» 4-3 επί της Ίντερ στο μεγάλο ντέρμπι της Serie A.
Όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ οι άμυνες ήταν απούσες και η εξέλιξη του ντέρμπι δραματική. Προβάδισμα στο 14’ με τον Κέλι, στο 30’ από σουτ εκτός περιοχής η ισοφάριση, με τον ίδιο τρόπο η Γιούβε ανέκτησε το προβάδισμα με τον Γιλντίζ (38’). Δεύτερη ισοφάριση στο 65’ και ανατροπή στο 76’ για το 2-3, ωστόσο η Γιούβε είχε αντίδραση, ισοφάρισε με τον Τουράμ (83’), το πήρε στο 91’ με έξοχο σουτ του 19χρονου Άτζιτς. Τραυματίες ο ποιοτικός εξτρέμ Κονσεϊσάο και ο μέσος Μιρέτι.
Στην αντίπερα όχθη, η Ντόρτμουντ το πήγε όσο πιο… σβηστά γινόταν στο Χάιντενχαϊμ. Αρκούσε για να φύγει με το «διπλό» (0-2) και να ταξιδέψει ήρεμη στο Τορίνο. Μια κερδισμένη αποβολή (21’) και δύο τέρματα πριν την ανάπαυλα από τους Γκιρασί (33’), Μπάιερ (45+6’), αρκούσαν για να κρίνουν το αποτέλεσμα. Πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη κρατώντας ξανά, όπως με την Ουνιόν, το ανέπαφο της εστίας.
Πίσω μονάχα από την Μπάγερν, ιδανική συνθήκη στην παρούσα φάση. Οι βαθμοί είναι που μετρούν. Σαν εικόνα, οφείλει να δείξει περισσότερα. Στόχος στη League Phase η 8άδα, την έχασε στο… νήμα πέρυσι (10η, 5-0-3, 2-0-2 εκτός έδρας). Έχασε στην Μπολόνια, μεταξύ άλλων. Αμφίβολος ο Μπραντ (μ.). Έξω οι Σλότερμπεκ (α.), Τσαν (μ.), Σίλε (α.), Φάμπιο Σίλβα (ε.), Ντούρανβιλ (ε.).
Με την ψυχολογία στα ύψη, η Γιουβέντους μετά τη νίκη επί της Ίντερ στο ντέρμπι, μπορεί να επιβάλλει το ρυθμό της και στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ. Σε απόδοση πάνω από τον διπλασιασμό, ο «άσσος» αξίζει και με το παραπάνω.
Γιουβέντους - Ντόρτμουντ: 12,05