ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΡΑ
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ! LAST NET PROFIT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΛΕΣ ARXONDASBET.COM

 • 19 ΧΡΟΝΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΆΡΧΟΝΤΑΣ !!

 • 14/09 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ & ΣΥΣΤΗΜΑ 10 ΑΡΧΟΝΤΑΣ !

 • 13/09 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE ΑΡΧΟΝΤΑΣ !

 • 12/09 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ !

 • 10/09 +131 UNITS ΣΤΗΛΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ & ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE & ΣΥΣΤΗΜΑ 10 ΑΡΧΟΝΤΑΣ !

 • 07/09 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ & ΣΥΣΤΗΜΑ 10 ΑΡΧΟΝΤΑΣ !

 • 06/09 BIG WIN +436 UNITS ΣΤΗΛΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΡΧΟΝΤΑΣ & ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE & ΣΥΣΤΗΜΑ 10 ΑΡΧΟΝΤΑΣ !

 • ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ! !

 • 14/09 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ & ΣΥΣΤΗΜΑ 10 ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 13/09 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 12/09 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 10/09 +131 UNITS ΣΤΗΛΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ & ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE & ΣΥΣΤΗΜΑ 10 ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 07/09 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ & ΣΥΣΤΗΜΑ 10 ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 06/09 BIG WIN +436 UNITS ΣΤΗΛΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΡΧΟΝΤΑΣ & ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE & ΣΥΣΤΗΜΑ 10 ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 05/09 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 01/09 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ & ΣΥΣΤΗΜΑ 10 ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 31/08 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE ΑΡΧΟΝΤΑΣ !

 • 29/08 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ & ΣΥΣΤΗΜΑ 10 & ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 28/08 +157 UNITS ΣΤΗΛΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ & ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 27/08 +167 UNITS ΣΤΗΛΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ & ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 25/08 +244 UNITS ΣΤΗΛΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ & ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 24/08 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ & ΣΥΣΤΗΜΑ 10 ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 22/08 +131 UNITS ΣΤΗΛΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ & ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE & ΣΥΣΤΗΜΑ 10 ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 21/08 ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ & ΣΥΣΤΗΜΑ 10 ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • 20/08 +179 UNITS ΣΤΗΛΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΜΠΕΣ & ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE ΑΡΧΟΝΤΑΣ

 • ΜΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΤΕ "ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ" ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ !

 • HELP US TO HAVE THE SITE FREE - CLICK ON BANNERS & REGISTER ALL OF OUR SPONSORS !

 • THANK YOU FOR VISITING ARXONDAS ! THE No1 FREE WINNING PICKS SITE IN THE NET !

background stoiximan_2
background stoiximan_1

Αφιερώματα Άρχοντας: Μύθοι και αλήθειες με.. ξένους διαιτητές

Αφιερώματα Άρχοντας: Μύθοι και αλήθειες με.. ξένους διαιτητές

Δε θα νιώθουμε ασφαλείς ούτε με τους ξένους διαιτητές!

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει περάσει τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια και αντί να κάνει βήματα μπροστά, πηγαίνει συνεχώς πίσω. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ για τη 19η αγωνιστική της Super League, σ’ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, το οποίο θα έκρινε πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες μάλιστα είχαν αφήσει από το παρελθόν κιόλας ένα σωρό ανοικτούς λογαριασμούς και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο.

Να θυμίσουμε τόσο τα περσινά γεγονότα στην Τούμπα όσο και εκείνα του κυπέλλου Ελλάδος στον Βόλο.

Όπως ήταν φυσικό πριν την έναρξη του παιχνιδιού ορίστηκε ξένος διαιτητής. Πλέον τα μεγάλα παιχνίδια απαγορεύεται να τα διαιτητεύουν Έλληνες διαιτητές, καθώς οι ομάδες δεν τους έχουν εμπιστοσύνη.

Ο αρχών της αναμέτρησης, λοιπόν, ήταν ο Μάικλ Τίγκααρντ από τη Δανία. Ένας διαιτητής που παρακολουθώντας το ματς μου άφησε άκρως αρνητική εντύπωση και μου δημιούργησε το ερώτημα: «Ένας Έλληνας πόσο χειρότερα θα τα πήγαινε άραγε;».

Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 και μετά το τέλος του οι δύο ομάδες εξέφρασαν αρκετά παράπονα από τον Δανό. Δικαιολογημένα θα έλεγα, καθώς για μια ακόμα φορά σε ελληνικό ματς αποτύχαμε να ασχοληθούμε με τους 22 πρωταγωνιστές.

Οι αποφάσεις του Τίγκααρντ ήταν καθοριστικές και παράλληλα λανθασμένες. Μάλιστα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Δανός ήταν ακατάλληλος να διευθύνει ένα τόσο σημαντικό ματς. Ήταν άπειρος κι αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή.

Κατά γενικότερη ομολογία ο Τίγκααρντ δεν ευνόησε κάποια από τις δύο ομάδες, όμως έκανε πολλά λάθη, τα οποία αδίκησαν εκατέρωθεν και τους δύο. Το πρώτο σημαντικό λάθος του Δανού ήταν η τακτική που ακολούθησε στις κάρτες.

Συνολικά επτά ποδοσφαιριστές αντίκρισαν κίτρινες κάρτες, ενώ ο ένας είδε και την κόκκινη. Σ’ ένα τέτοιο ματς, το οποίο είναι ντέρμπι, δεν πρέπει να βγαίνουν με τέτοια ευκολία οι κάρτες. Το παιχνίδι σίγουρα θα ήταν σκληρό, καθώς μιλάμε για ντέρμπι.

Ένας έμπειρος διαιτητής με την προσωπικότητά του ελέγχει το ματς χωρίς να βγάλει απαραίτητα κάρτες με το παραμικρό. Ο Τίγκααρντ δεν είχε την απαιτούμενη εμπειρία και προσπάθησε, βγάζοντας κάρτες να περάσει το μήνυμα στους παίκτες ότι δε γίνεται να παίξουν σκληρά. Λάθος! Τελικά ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε με 22 αλλά με 21 ποδοσφαιριστές.

Βέβαια η αποβολή του Λέο Ζαμπά με δεύτερη κίτρινη κάρτα είναι λανθασμένη. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του ΠΑΟΚ δεν έκανε μαρκάρισμα, το οποίο δικαιολογεί την αποβολή του. Επιπλέον όταν οι φιλοξενούμενοι μένουν από το 32’ με παίκτη λιγότερο, τότε αυτόματα αλλάζουν οι ισορροπίες του ματς.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, καθώς λίγο νωρίτερα ο Μάρκο Λιβάγια χτύπησε εκτός φάσης τον Λέο Ζαμπά, σε μια ενέργεια όπου βάση νόμου είναι αποβολή.

Ο Δανός με τους βοηθούς του έχασαν τη φάση και κράτησαν τον Κροάτη φορ της ΑΕΚ μέσα στο παιχνίδι. Σημειωτέον απ’ αυτή τη φάση, ο Ζαμπά πήρε τη μία από τις δύο κίτρινες κάρτες.

Τέλος, αδικημένη μπορεί να αισθάνεται και η ΑΕΚ από το παιχνίδι, καθώς στο πρώτο ημίχρονο δε της δίνεται καθαρό πέναλτι. Απόφαση που σίγουρα επηρεάζει την έκβαση του αγώνα. Συγκεκριμένα μετά από κόρνερ και σε μια διεκδίκηση για κεφαλιά, ο Σάκχοφ βρίσκει την μπάλα με το χέρι.

Ο Δανός διαιτητής όμως δεν θεώρησε παράβαση τη συγκεκριμένη ενέργεια και έτσι δεν καταλόγισε την ποινή.

Η συγκεκριμένη διαιτησία του Μάικλ Τίγκααρντ ήταν καμπανάκι στ’ αυτιά όσων ορίζουν τους διαιτητές των αγώνων, καθώς την ερχόμενη Κυριακή, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ο πρώτος θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο και τέτοια διαιτητικά λάθη δε χωράνε στο συγκεκριμένο ματς.

Είναι δεδομένο πάντως ότι κι ένας Έλληνας να διαιτήτευε την αναμέτρηση, δεν μπορούσε να τα πάει χειρότερα. Μάλιστα επειδή ήξερε και την ελληνική πραγματικότητα, τότε θεωρώ πως δε θα μοίραζε σ’ ένα τέτοιο ματς με τόση ευκολία τις κάρτες.

Πάντως να αναφέρουμε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε λίγο καιρό δεν θα μας κάνουν ούτε οι ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι λάθος έκανε και ο διαιτητής στον περσινό τελικό κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, όταν απέβαλε για άγνωστο λόγο τον Όγκνιεν Βράνιες.

Σίγουρα δε μας αρέσει να μιλάμε για διαιτητικές αποφάσεις, όμως στο συγκεκριμένο ματς δε γίνεται να σχολιάσουμε το αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο θα κυλούσε διαφορετικά με τις κατάλληλες αποφάσεις.

Ελπίζουμε στα επόμενα ντέρμπι να μην υπάρξουν τα ίδια θέματα και να κερδίσει ο καλύτερος.. αγωνιστικά.

Stoiximan καθημερινές προσφορές* για όλα τα μέλη!

Από την ομάδα του Άρχοντα >> Δημήτρης Δημόπουλος

Δε θα νιώθουμε ασφαλείς ούτε με τους ξένους διαιτητές! Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει περάσει τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια και αντί να κάνει βήματα μπροστά, πηγαίνει συνεχώς πίσω. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ για τη 19η αγωνιστική της Super League, σ’ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, το οποίο θα έκρινε πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες μάλιστα είχαν αφήσει από το παρελθόν κιόλας ένα σωρό ανοικτούς λογαριασμούς και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο. Να θυμίσουμε τόσο τα περσινά γεγονότα στην Τούμπα όσο και εκείνα του κυπέλλου Ελλάδος στον…
Αφιερώματα Άρχοντας
User Rating: 5 ( 3 votes)
* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Related posts

MENU LIVE

Προγνωστικά Στοιχήματος με τον Άρχοντα