background_opap_2
background_opap_1

ArxondasBet.com: Τα ξεχωριστά ρεκόρ του Μουντιάλ!

ArxondasBet.com: Τα ξεχωριστά ρεκόρ του Μουντιάλ!

Το Μουντιάλ είναι η κορυφαία διοργάνωση στον πλανήτη

Γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος το περιμένει πως και πως. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια έχουν λάβει χώρα και ορισμένα σημαντικά στατιστικά στοιχεία.

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ιστορικό και στόχο έχει να κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν. Το πρώτο Mundial έλαβε χώρα το 1930 κι από τότε έχουν γίνει άλλες 21 διοργανώσεις.

Μέσα σ’ αυτές έχουν δημιουργηθεί και διάφορα όμορφα στατιστικά στοιχεία ή ρεκόρ αν θέλετε που στην πορεία των χρόνων φυσικά και μπορούν να αλλάξουν και να σπάσουν.

Πάμε να ξεκινήσουμε την περιήγησή μας, ώστε να δούμε μερικά εξ’ αυτών.

Η κυρίαρχος του θεσμού Βραζιλία

Η «Σελεσάο είναι ένα κεφάλαιο μόνη της όταν μιλάμε για το Μουντιάλ. Κατέχει δύο πολύ σημαντικά ρεκόρ και μέσα σ’ αυτές τις 21 διοργανώσεις έχει να μας επιδείξει άπειρους παίκτες και τρομερές φουρνιές ομάδων.

Αρχικά η Βραζιλία είναι η ομάδα με τα περισσότερα Παγκόσμια Κύπελλα. Έχει συνολικά 5 (1958, 1962, 1970, 1994, 2002). Στη δεύτερη θέση ακολουθούν δύο ευρωπαϊκές χώρες. Η Γερμανία και η Ιταλία. Και οι δύο αυτές ομάδες μετρούν 4 Παγκόσμια Κύπελλα. Στο φετινό Μουντιάλ καμία απ’ αυτές τις τρεις δε βρίσκεται στον τελικό του θεσμού.

Από εκεί και πέρα η Βραζιλία είναι και η μόνη εθνική που μετράει μέχρι και σήμερα δύο σερί κατακτήσεις Μουντιάλ. Συγκεκριμένα αυτό έλαβε χώρα το 1958 κι έπειτα το 1962. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο.

Τέλος, η Βραζιλία είναι και η μόνη ομάδα που έχει συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις ανεξαιρέτως. Δηλαδή με λίγα λόγια μετράει ένα 21/21. Σίγουρα τρομερό ρεκόρ κι αυτό.

Ο παίκτης με τα περισσότερα τρόπαια

Η Βραζιλία μπορεί να κυριαρχεί γενικότερα στο θεσμό με μοναδικά ρεκόρ, όμως έχει να υπερηφανεύεται και για κάτι ακόμα. Για έναν ποδοσφαιριστή της, ο οποίος από αρκετή μερίδα κόσμου, θεωρείται ως ο σπουδαιότερος όλων των εποχών.

Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για τον Πελέ. Το «μαύρο διαμάντι» όπως τον αποκαλούσαν όταν έπαιζε. Ο Πελέ έχει συμμετάσχει σε συνολικά 4 Μουντιάλ (1958, 1962, 1966, 1970). Απ’ αυτά τα τέσσερα έχει καταφέρει να σηκώσει τα 3. (1958, 1962, 1970). Η προσφορά του σε όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα που αγωνίστηκε ήταν καταλυτική.

Με την κατάκτηση τριών τροπαίων, ο Πελέ είναι αξεπέραστος έως και σήμερα. Κανένας άλλος παίκτης δεν μετράει τρία ή και παραπάνω Μουντιάλ.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ

Στη συγκεκριμένη λίστα, η κορυφή ανήκει σ’ ευρωπαίο παίκτη, όμως στην πρώτη τριάδα υπάρχει η συμμετοχή ενός Βραζιλιάνου, αποδεικνύοντας ξανά σε όλους μας, ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι μύθος.

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ είναι ο Μίροσλαβ Κλόζε. Ο Γερμανός επιθετικός που κατέκτησε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2014), έχει πετύχει συνολικά 16 γκολ στα τέσσερα Μουντιάλ που συμμετείχε (2002, 2006, 2010, 2014). Από εκεί και πέρα στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ρονάλντο με 15 γκολ.

Ο Βραζιλιάνος φορ όμως έχει συμμετάσχει σε 3 Μουντιάλ (1998, 2002, 2006). Τέλος, τους top-3 σκόρερ τους κλείνει ο Γκέρντ Μίλερ με 14 γκολ. Ο Γερμανός πρώην διεθνής έχει συμμετάσχει σε δύο Μουντιάλ (1970, 1974).

Ο πρώτος σκόρερ σ’ ένα Μουντιάλ

Ακόμα ένα ρεκόρ, το οποίο όπως φαίνεται δύσκολα θα σπάσει, είναι σε χέρια ευρωπαίου παίκτη. Ο Ζιστ Φοντάιν είναι εκείνος ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ σ’ ένα μονάχα Μουντιάλ.

Ο Γάλλος επιθετικός στο Μουντιάλ του 1958 πέτυχε συνολικά 13 γκολ και έγινε ο πρώτος σκόρερ σ’ ένα Μουντιάλ. Ένα ρεκόρ το οποίο έως και σήμερα δεν έχει σπάσει. Ο μόνος που το άγγιξε ήταν ο Σάντος Κότσις, ο οποίος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954 (τέσσερα χρόνια νωρίτερα δηλαδή) πέτυχε 11 γκολ.

Τέλος, τρίτος στη συγκεκριμένη λίστα είναι ο Ρονάλντο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός στο Μουντιάλ του 2002 είχε πετύχει 8 γκολ. Σίγουρα αρκετά γκολ αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φτάσει τα ρεκόρ των άλλων δύο.

Ο πρώτος σκόρερ σ’ ένα παιχνίδι

Το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ σ’ ένα μόνο ματς, το διαθέτει έως σήμερα ο Ολεγκ Σαλένκο. Ένα ρεκόρ που διατηρείται από παλιά και δεν είναι φρέσκο.

Συγκεκριμένα στο Μουντιάλ του 1994, η Ρωσία αντιμετώπισε το Καμερούν κι ο Σαλένκο πέτυχε πέντε γκολ. Μια επίδοση που πραγματικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να σπάσει.

Οι μεγαλύτερες νίκες στον θεσμό

Στο Μουντιάλ κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν αρκετοί αγώνες. Μέσα σ’ αυτούς έγιναν ματς με πολλά γκολ, τα οποία έχουν μείνει στην ιστορία για τα παιχνίδια με της ευρείες νίκες.

Συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου 1982, η Ουρουγουάη κέρδισε το Ελ Σαλβαδόρ με συνολικό σκορ 10-1. Από εκεί και πέρα έχουν σημειωθεί και νίκες όπως, Ουγγαρία-Ν. Κορέα 9-0 και Γιουγκοσλαβία-Ζαίρ 9-0.

Παραγωγικότερα και μη Μουντιάλ

Πάντα το θέαμα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των Μουντιάλ. Τα παραγωγικότερα Μουντιάλ -χωρίς το φετινό- έχουν σημειωθεί το 1998 και το 2014, ενώ το μη το 2010. Και στα τρία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 64 αγώνες.

Συγκεκριμένα στα Μουντιάλ του 1998 (Γαλλία) και 2014 (Βραζιλία) τα γκολ που μπήκαν συνολικά ήταν 171. Αντίθετα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 (Νότια Αφρική), σημειώθηκαν μόλις 145. Δηλαδή 26 λιγότερα τέρματα.

Η ανοδική επίθεση της Γερμανίας

Το φετινό Μουντιάλ μπορεί για τη Γερμανία να μην ήταν τόσο καλό, ωστόσο τα προηγούμενα είχαν κορυφαίες στιγμές για τη συγκεκριμένη ομάδα. Τα «πάντσερ» εκτός από μια κατάκτηση τα τελευταία χρόνια, έχουν να θυμούνται και κάτι ακόμα.

Συγκεκριμένα η Γερμανία είναι η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στα τρία τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα. Συγκεκριμένα 14 το 2006, 16 το 2010 και 18 το 2014. Τη χρονιά που σκόραρε 18 τέρματα, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του θεσμού (1-7 κόντρα στη Βραζιλία), ενώ παράλληλα έραψε και το τέταρτο αστέρι στη φανέλα της.

Δύο αρνητικά ρεκόρ κατέχει η Γερμανία

Η Γερμανία μπορεί να είναι η ομάδα που διαθέτει τέσσερα τρόπαια, ωστόσο θα μπορούσε να έχει πολλά περισσότερα. Ωστόσο η ιστορία γράφει ότι κατέχει δύο αρνητικά ρεκόρ.

Συγκεκριμένα τα «πάντσερ» είναι η ομάδα με τους περισσότερους χαμένους τελικούς και ημιτελικούς. Η ομάδα του Λεβ μετράει 4 χαμένους τελικούς (1966, 1982, 1986, 2002) και 4 χαμένους ημιτελικούς (1934, 1970, 2006, 2010).

Επόμενες ομάδα με αρκετούς χαμένους τελικούς είναι η Ολλανδία (τρεις) και Αργεντινή (τρεις). Όσον αφορά τους ημιτελικούς, εκεί έχουμε τις Βραζιλία (δύο), Γαλλία (δύο), Σουηδία (δύο) και Πολωνία (δύο).

Το μεγαλείο του Γκέρντ Μίλερ

Ο Γκέρντ Μίλερ έχει καταφέρει πολλά στην καριέρα του, ωστόσο διαθέτει κι ένα ξεχωριστό ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Αναλυτικότερα ο Γερμανός επιθετικός είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει βάλει 10 γκολ σ’ ένα μονάχα Μουντιάλ. Μια επίδοση που έλαβε χώρα το 1970 και η μόνη φορά που απειλήθηκε ήταν το 2002, όταν ο Ρονάλντο πέτυχε 8.

Οι ρέκορντμαν συμμετοχών σε Μουντιάλ

Όπως είναι γνωστό το Μουντιάλ πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια κι αυτό από μόνο του δε δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να συμμετέχουν συχνά στη διοργάνωση. Κάτι που συμβαίνει για διάφορους λόγους.

Οι παίκτες που έχουν συμμετέχει έως και σήμερα στα περισσότερα Μουντιάλ είναι οι Αντόνιο Καρμπαχάλ (Μεξικό), Λόταρ Ματέους (Γερμανός) και Ράφαελ Μάρκεζ (Μεξικό). Και οι τρεις στην καριέρα τους μετρούν συνολικά 5 συμμετοχές σε Μουντιάλ.

Ο γηραιότερος παίκτης σε αγώνα Μουντιάλ

Τα ρεκόρ είναι άπειρα και δεν μπορούμε να τα χωρέσουμε σε μόλις ένα άρθρο. Έτσι, θα κλείσουμε μ’ ένα ξεχωριστό ρεκόρ, το οποίο «έσπασε» φέτος.

Στο Μουντιάλ της Ρωσίας ο Εσάμ Ελ-Χαντάρι έγινε ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Αιγύπτιος πορτιέρο είχε μια συμμετοχή στο τελευταίο ματς με τη Σαουδική Αραβία και σε ηλικία 45 ετών, έσπασε το ρεκόρ του Φαρίντ Μοντραγόν που το 2014 ήταν 43 ετών και 3 ημερών, όταν αγωνίστηκε.

Όλα τα προγνωστικά Μουντιάλ στον Άρχοντα !!

Από την ομάδα του Άρχοντα >> Δημήτρης Δημόπουλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα. *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Δώσε 5 αστέρια στον Άρχοντα!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Καθώς βρήκατε αυτήν την ανάρτηση χρήσιμη...

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μέσα!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Related posts

≡ MENU LIVE