background_opap_2
background_opap_1

Παναθηναϊκός: Αλλάζει σελίδα, παραμένει στην ίδια διοργάνωση

Παναθηναϊκός: Αλλάζει σελίδα, παραμένει στην ίδια διοργάνωση

Τον τελευταίο καιρό οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές στον Παναθηναϊκό, ο οποίος αλλάζει ολοκληρωτικά σελίδα, ωστόσο θα παραμείνει στην Euroleague, παρά τις όποιες προσπάθειες είχαν γίνει για αποχώρηση.

Στον Παναθηναϊκό η κατάσταση που διαμορφώνεται για το μέλλον είναι εντελώς διαφορετική μ’ αυτή των προηγούμενων ετών, καθώς ο σύλλογος αλλάζει οριστικά σελίδα σ’ όλα σχεδόν τα επίπεδα. Αυτό που μένει ίδιο είναι ότι το τριφύλλι θα παραμείνει κανονικά στην Euroleague και δε θα αποχωρήσει παρά την αίτηση που είχε κάνει προς τη διοργάνωση προ ολίγων ημερών.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, ενώ ταυτόχρονα πουλάει την ΚΑΕ για το ποσό των 25 εκ ευρώ. Η απόφαση αυτή σημαίνει πρακτικά το τέλος μιας πολύ πετυχημένης εποχής για το σύλλογο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος της συγκεκριμένης οικογένειας που διοίκησε το τριφύλλι. Εκείνος που πήρε τη σκυτάλη από τους Παύλο και Θανάση και συνέχισε το έργο τους. Σίγουρα όχι τόσο πετυχημένα όσο εκείνοι, όμως κι αυτός οδήγησε σε εγχώριους τίτλους τον Παναθηναϊκό.

Ανέλαβε την ομάδα το 2012 κι έμεινε σ’ αυτή περίπου οκτώ χρόνια. Μέσα στη θητεία του σαφώς κι έκανε λάθη, ενώ παρά το γεγονός ότι δεν ήθελε αρχικά να ασχοληθεί μ’ αυτή, όταν μπήκε στο χορό, χόρεψε κι έδειξε ότι θέλει να μεγαλώσει το σύλλογο.

Οι λόγοι που έφυγε ήταν συγκεκριμένοι, τους ανέφερε άλλωστε, και πλέον ο Παναθηναϊκός οφείλει να πορευτεί χωρίς εκείνον. Οι Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος θα είναι εκείνοι που θα… τρέξουν την ομάδα μέχρι να βρεθεί νέος επενδυτής. Κάτι που με τα τωρινά δεδομένα φαντάζει δύσκολο, ωστόσο αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα λειτουργεί με τα έσοδά του και μετά την αποχώρηση του Γιαννακόπουλου γυρίζει οριστικά σελίδα.

Στον πάγκο θα κάθεται ο Βόβορας

Πριν όλα αυτά από το σύλλογο είχε φύγει ο Ρικ Πιτίνο με αποτέλεσμα ν’ αφήσει ορφανό τον πράσινο πάγκο. Ο αντικαταστάτης του Αμερικανού είναι ο Γιώργος Βόβορας που μέχρι πρότινος ήταν assistant coach.

Ο Έλληνας τεχνικός είναι 43 χρονών και η συγκεκριμένη δουλειά είναι η μεγαλύτερη στην προπονητική του καριέρα. Κυρίως υπήρξε assistant coach αλλά έχει προπονήσει όντας πρώτος κι άλλες ομάδες, ενώ ήταν ορισμένες φορές υπηρεσιακός και στον Παναθηναϊκό.

Ο Βόβορας ήταν η καλύτερη επιλογή του Παναθηναϊκού, καθώς ξέρει την ομάδα, είναι ένας αρκετά φιλόδοξος κι έξυπνος προπονητής και έχει πολλές ικανότητες. Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα (Πασκουάλ, Πιτίνο) και δε μένει στάσιμος αλλά εξελίσσεται μέσω της δουλειάς του.

Εφόσον αποφασίστηκε ν’ αναλάβει την ομάδα, θα πρέπει να στηριχθεί τόσο από τη διοίκηση όσο και από τον κόσμο της. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένας ικανότατος coach που με υπομονή και πίστη στο πλάνο του, μπορεί να δώσει πράγματα στον Παναθηναϊκό.

Ενεργοποίηση Διαμαντίδη

Όταν ένα κεφάλαιο κλείνει, ένα άλλο ανοίγει και η επόμενη μέρα συνήθως δεν είναι εύκολη. Στο σύλλογο όμως φροντίζουν αυτή η αρχή να γίνει με την προσφορά ανθρώπων που έχουν προσφέρει στο σύλλογο και που η γνώση τους είναι πολύτιμη.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι από τις σημαίες του συλλόγου και παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει το μπάσκετ, δεν είχε πόστο στην ομάδα. Κάτι που αναμένεται ν’ αλλάξει, καθώς θα ενεργοποιηθεί και θα προσφέρει στο σύλλογο από άλλο πόστο που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί. Η ουσία είναι ότι ο «3D» αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου και οι σημαίες, ειδικότερα σε δύσκολες στιγμές, οφείλουν να είναι μέσα στην ομάδα.

Με λίγα λόγια το παρελθόν δεν μπορεί παρά να καθοδηγεί το παρόν αλλά και το μέλλον του συλλόγου.

Το πλάνο του νέου Παναθηναϊκού

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε και δεν πρόκειται να βοηθήσει ξανά το σύλλογο οικονομικά. Έτσι, το τριφύλλι θα προχωρήσει αποκλειστικά από τα έσοδα που θα έχει και ανάλογα μ’ αυτά θα ξοδεύει κιόλας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το μπάτζετ θα είναι περιορισμένο, ενώ «τσουχτεροί» παίκτες δε θα μπαίνουν στα ραντάρ της ομάδας. Όπως είναι λογικό και τα βαριά συμβόλαια θα αποτελέσουν παρελθόν.

Ο Νικ Καλάθης είναι ο πρώτος που θα αποχαιρετήσει το σύλλογο, το ίδιο κι ο Τζίμερ Φριντέτ, ενώ θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει παίκτες που θα είναι αθλητικοί, θα έχουν ταλέντο, δίψα για διάκριση και όρεξη για δουλειά, ενώ ο κορμός θα είναι ελληνικός. Ουσιαστικά ο Βόβορας με τους συνεργάτες του θα… χτενίσουν την αγορά για ακατέργαστα διαμαντάκια, τα οποία θα δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Η πρώτη μεταγραφή είναι ο Μάρκους Φόστερ, ο οποίος διαθέτει όλα τα παραπάνω στοιχεία κι ο ίδιος στα 25 του θα παίξει πρώτη φορά στην Euroleague.

Για τον Παναθηναϊκό θα είναι ένα περίεργο καλοκαίρι, όμως τα μεγάλα μπάτζετ δε φτιάχνουν τις μεγάλες ομάδες. Οργάνωση, πλάνο, δουλειά, συνέπεια και στήριξη χρειάζεται, για να πάει μπροστά ο Παναθηναϊκός.

Άλλη εποχή, ίδια διοργάνωση

Η πράσινη ΚΑΕ πριν λίγες μέρες έκανε προσπάθεια προκειμένου ν’ απαλλαχθεί ο Παναθηναϊκός από την Euroleague και να συνεχίσει στο Basketball Champions League, ωστόσο κάτι τέτοιο δε θα υλοποιηθεί.

Η κόντρα μεταξύ Παναθηναϊκού και Euroleague κρατάει χρόνια. Συγκεκριμένα από εποχές Παύλου και Θανάση, ενώ ακόμα και με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τίποτα δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός καιρό τώρα έχει εκφράσει τις αντιθέσεις του με πολλά θέματα που αφορούν την Euroleague και τον τρόπο λειτουργίας της.

Αντιθέσεις που έφτασαν στο σημείο να θέλει να φύγει από τη διοργάνωση και να συνεχίσει στο Basketball Champions LeagueΠαρά την επιστολή της ΚΑΕ για συναινετικό διαζύγιο με την Euroleague, ο Παναθηναϊκός θα μείνει εκεί και την ερχόμενη σεζόν.

Λέγοντας τα πράγματα με τ’ όνομά τους, σίγουρα η διοργάνωση δε λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο κι οφείλει να διορθώσει πολλά πράγματα, ωστόσο δυνατή Euroleague χωρίς Παναθηναϊκό και το ανάποδο δεν υφίσταται κι αυτό διότι η διοργάνωση εξελίχθηκε παράλληλα με τον Παναθηναϊκό.

Οπότε οι πράσινοι θεωρώ πως πήραν την καλύτερη επιλογή για το μέλλον.

Stoiximan καθημερινές προσφορές* για όλα τα μέλη!

Από την ομάδα του Άρχοντα >> Δημήτρης Δημόπουλος

Δώσε 5 αστέρια στον Άρχοντα!

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 53

Καθώς βρήκατε αυτήν την ανάρτηση χρήσιμη...

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μέσα!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Related posts

≡ MENU LIVE