background_opap_2
background_opap_1

Αλεσάντρο Τζεντίλε: Ήρθε με πολλές φιλοδοξίες και έφυγε άδειος!

Αλεσάντρο Τζεντίλε: Ήρθε με πολλές φιλοδοξίες και έφυγε άδειος!

Στοίχημα με 100% Διασκέδαση! | ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ομάδα του Άρχοντα γράφει για τον “Alessandro”.

Ο Παναθηναϊκός την περασμένη Δευτέρα (06/03) αποφάσισε να δώσει ένα οριστικό τέλος στην υπόθεση με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε. Μια περίπτωση παίχτη που ήρθε στην Ελλάδα με πολλά όνειρα για να πετύχει και στην πορεία φεύγει πίσω στη χώρα του, όντας μόνο κυπελλούχος Ελλάδος και ουσιαστικά άδειος. Αυτό διότι ο Τζεντίλε αλλιώς ονειρευόταν την πορεία του με το τριφύλλι στο στήθος.

Η περίπτωση του Αλεσάντρο Τζεντίλε πραγματικά αντλεί εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, για το οποίο αξίζει κανείς να ασχοληθεί, γράφοντας ένα άρθρο. Ένας πολύ καλός αλλά ιδιόρρυθμος παίχτης, ο οποίος από την απόλυτη αποθέωση και από τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει σπουδαία πράγματα στη χώρα του με την Αρμάνι Μιλάνο, έφτασε στο σημείο να έρχεται στον Παναθηναϊκό για να φτιάξει και πάλι το όνομά του αλλά δεν τα κατάφερε όπως αποδείχθηκε ποτέ.

Καταρχάς ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είναι ένας 24χρονος παίχτης, ο οποίος ουσιαστικά μας διδάσκει μέσω της ιστορίας του μια μεγάλη αλήθεια γύρω από τον αθλητισμό. Ποια είναι αυτή; Ότι στον αθλητισμό για να πετύχεις δεν αρκεί μόνο το ταλέντο αλλά πρέπει να έχεις και το μυαλό, μέσα στο κεφάλι σου. Ο Ιταλός φαίνεται πως δεν έχει ωριμάσει ακόμα και αυτό το γεγονός τον έχει φτάσει σ’ ένα πολύ δύσκολο σημείο. Ας πάρουμε λίγο όμως τα πράγματα από την αρχή για να καταλήξουμε εκεί που πρέπει.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε πριν έρθει στον Παναθηναϊκό αγωνιζόταν στην Αρμάνι Μιλάνο. Μια ομάδα, η οποία του είχε δώσει τα κλειδιά και τον είχε αφήσει ελεύθερο. Δηλαδή μέσα στο παιχνίδι τα πάντα περνούσαν από τα χέρια του Ιταλού forward. Με λίγα και απλά λόγια ήταν ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας. Δικαιολογημένα θα λέγαμε ότι ήταν ο αρχηγός της ιταλικής ομάδας, καθώς είχε δείξει τις σπουδαίες ικανότητές του.

Γενικότερα η Αρμάνι είχε χτιστεί γύρω απ’ αυτόν και ο ίδιος ήξερε ότι θα έχει αρκετή ώρα την μπάλα στα χέρια του και θα αποφασίζει για όλη την ομάδα. Ο Τζεντίλε ήταν ένας παίχτης που είχε μέσο όρο 20 πόντους αλλά στην τελευταία του ειδικά χρονιά στο Μιλάνο είχε φτάσει να είναι ο ορισμός του ball-hog player! Δηλαδή του παίχτη που μονοπωλεί απίστευτα το παιχνίδι της ομάδας του και δεν κερδίζει ποτέ. Όλο αυτό δεν έκανε καλό στην Αρμάνι και σε συνδυασμό με την κακή εξωγηπεδική του ζωή και τις άσχημες σχέσεις του με τον Ρέπεσα τον οδήγησαν στην πτώση.

Σιγά-σιγά ο απόλυτος αρχηγός της Αρμάνι Μιλάνο δεν υπολογιζόταν, μέχρι που το «γυαλί έσπασε» και τέθηκε προς πώληση. Έτσι, ο ίδιος αποφάσισε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο της ζωής του και να ανοίξει ένα νέο. Ένα νέο κεφάλαιο που ουσιαστικά θα τον επανέφερε στον μπασκετικό χάρτη, διότι όταν τέθηκε εκτός πλάνων από την Αρμάνι, ουδείς ενδιαφέρθηκε για εκείνον. Νωρίτερα όμως και ενώ έπαιζε κανονικά στην Αρμάνι, οι Χιούστον Ρόκετς του είχαν κρούσει την πόρτα για να ταξιδέψει στο NBA.

Ο καιρός περνούσε και ο Τζεντίλε έβλεπε ότι καμία ομάδα δεν ενδιαφερόταν ουσιαστικά για εκείνον. Μέχρι που μια μέρα μέσα στον Δεκέμβριο, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να τον εντάξει στο ρόστερ του και να του δώσει την ευκαιρία να φτιάξει και πάλι το όνομά του. Με συμβόλαιο μικρής διάρκειας ο Τζεντίλε ακολούθησε τα… χνάρια του πατέρα του και φόρεσε την πράσινη φανέλα. Στόχος του ήταν να εδραιωθεί στην ομάδα και να αποδείξει ότι μπορεί να βρει τον παλιό καλό του εαυτό.

Μπορεί ωστόσο ο ίδιος να ξεκίνησε με όρεξη και διάθεση να πετύχει, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ήθελε. Ο Τζεντίλε δεν κατάφερε πλην δύο παιχνιδιών με Άρη (τελικός κυπέλλου) και Ούνικς Καζάν (Ευρωλίγκα) να δείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί και να προσφέρει στο τριφύλλι.

Έτσι, ο Πασκουάλ και η διοίκηση αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους με τον παίχτη και να του ανακοινώσουν ότι δεν υπολογίζεται λόγω της αδυναμίας του να προσαρμοστεί στην ομάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απογοητεύσει τον Ιταλό, ο οποίος ήρθε με όνειρα αλλά φεύγει ως αποτυχημένος από τον Παναθηναϊκό και πλέον γυρίζει στην πατρίδα του για να ψάξει το καλύτερο για εκείνον και την καριέρα του.

Οι απόψεις που θα ακουστούν γύρω απ’ αυτήν την υπόθεση θα είναι σίγουρα πολλές. Ήδη οι φίλαθλοι της ομάδας συζητούν μεταξύ τους για το αν ήταν σωστή ή λάθος η απομάκρυνσή του τη δεδομένη χρονική περίοδο. Για μένα η ουσία είναι αλλού και όχι για το αν έπρεπε να φύγει τώρα ή άλλη ώρα. Ο Τζεντίλε τώρα καλώς έγινε κι έφυγε, διότι δεν προσέφερε απολύτως τίποτα στην ομάδα του και ουσιαστικά μόνο κακό έκανε παρά καλό.

Η πικρή αλήθεια γύρω από την όλη ιστορία ήταν ότι ακόμα και ο Χαραλαμπόπουλος δεν θα μπορούσε να προσφέρει λιγότερα από τον Ιταλό πρώην συμπαίχτη του. Από εκεί και πέρα το βασικό ερώτημα που θα πρέπει να απασχολεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι το εξής:

«Έπρεπε να έρθει τελικά ο Τζεντίλε ή όχι;». Για μένα ο Ιταλός forward δεν έπρεπε να έρθει στον Παναθηναϊκό. Το σημαντικότερο δεδομένο που έπρεπε να βάλουν κάτω στην ΚΑΕ ήταν ότι ο παίχτης δεν μπορεί να προσφέρει γρήγορα θετικά αποτελέσματα που ήθελε η ομάδα.

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και οι μεγάλες ομάδες επιδιώκουν γρήγορα τις επιτυχίες. Ο Τζεντίλε όμως είχε αρκετό καιρό αγωνιστική απραξία και δεν μπορούσε από τη μία στιγμή στην άλλη να προσφέρει στο υψηλό επίπεδο (Euroleague). Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε και στην πράξη, καθώς αυτό το τρίμηνο που ήταν στην ομάδα, ο Ιταλός έδειχνε να θέλει να βρει τον παλιό καλό του εαυτό αλλά να μην μπορεί.

Μάλιστα δεν μπορούσε διότι έπαιζε κάτω από την πίεση του χρόνου και ήξερε ότι αν δεν ενσωματωθεί γρήγορα στην ομάδα και δεν αρχίσει να προσφέρει σ’ αυτή, τότε ίσως να αποτελέσει παρελθόν, όπως κι έγινε.

Με λίγα λόγια θεωρώ ότι ο Πασκουάλ πήρε τον παίχτη ξέροντας ότι ρισκάρει, διότι μπορούσε να προσφέρει πολλά ο Τζεντίλε αν έπαιζε, αλλά έχοντας και την άποψη ότι δεν θα χάσει κάτι αν δεν πιάσει η συγκεκριμένη κίνηση. Για μένα όμως αυτό το σκεπτικό είναι λάθος. Το να εντάσσει μια ομάδα έναν παίχτη μεσούσης της σεζόν στο ρόστερ της και να μην πιάνει, σίγουρα δημιουργεί ορισμένα προβλήματα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χημεία μεταξύ του και η πρόσθεση και η αφαίρεση παιχτών ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσα στη σεζόν σίγουρα δεν βοηθάει την ομάδα. Ωστόσο πλέον και οι δύο πλευρές οφείλουν να συνεχίσουν έχοντας διαφορετικούς δρόμους.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα. *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Προγνωστικά Μπάσκετ Άρχοντας

Από την ομάδα του ArxondasBet.com

Δώσε 5 αστέρια στον Άρχοντα!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Καθώς βρήκατε αυτήν την ανάρτηση χρήσιμη...

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μέσα!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Related posts

≡ MENU LIVE