background_opap_2
background_opap_1

Κάρλος Τέβες: Μια πολυτάραχη και μεγάλη καριέρα!

Κάρλος Τέβες: Μια πολυτάραχη και μεγάλη καριέρα!

Παίξε νόμιμα με γρήγορες αναλήψεις! | ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάρλος Τέβες: Έμαθε στα δύσκολα, είχε μια πολυτάραχη και μεγάλη καριέρα

Ο Κάρλος Αλμπέρτο Τέβες είναι ακόμα ένα συνηθισμένο παράδειγμα των χωρών της Νότιας Αμερικής, του λατινικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Ένα παιδί που φαινόταν να ζει χωρίς μέλλον, μέσα στις δυσκολίες, βυθισμένο στη φτώχεια που βρίσκει το δρόμο του μέσω του κορυφαίου αθλήματος στον κόσμο και ταυτόχρονα αλλάζει όλη η ζωή του σ’ όλους τους τομείς.

Ο Κάρλος Τέβες γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1984 στην Κιουταντέλα της Αργεντινής κι έτσι όπως έμελε να εξελιχθεί η ζωή του, το ποδόσφαιρο ήταν μονόδρομος για να του αλλάξει τη ζωή. Μια ζωή που άρχισε με πολλά εμπόδια από την ημέρα που ήρθε στον κόσμο και που άρχισε να γίνεται όλο και πιο εφιαλτική από την ηλικία των 10 μηνών.

Ο Τέβες κλήθηκε να δώσει εκατοντάδες μάχες όμως μέσα απ’ αυτές «έχτισε» χαρακτήρα και πάλεψε για το κάθε τι. Έγινε πεισματάρης, σκληρός και για πολλούς δεν είναι το καλύτερο παιδί που μπορούμε να βρούμε. Ψέμα; Φυσικά κι όχι αλλά υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό.

Οι γονείς του, το ατύχημα και η πραγματική του οικογένεια

Η μητέρα του όταν τον έφερε στον κόσμο κλήθηκε να τον μεγαλώσει μόνη της, καθώς ο πατέρας του δεν τον αναγνώρισε αμέσως. Συγκεκριμένα άργησε να τον αναγνωρίσει και η μητέρα του μόνη της δεν μπορούσε να τον συντηρήσει.

Σε ηλικία μόλις 10 μηνών, ο «Απάτσι» είχε ένα σοβαρό ατύχημα που του άλλαξε κατά πολύ τη ζωή αλλά και το ίδιο του το σώμα. Για την ακρίβεια ήταν και ο πρώτος Γολγοθάς που κλήθηκε ν’ ανέβει. Μια χύτρα με καυτό νερό έπεσε στο πρόσωπό του και του προκάλεσε εγκαύματα τρίτου βαθμού, τα οποία τον κράτησαν στο νοσοκομείο για δύο μήνες.

Έτσι είμαι και σ’ όποιον αρέσω”

Το συγκεκριμένο ατύχημα μπορεί να το ξεπέρασε με απόλυτη επιτυχία όμως του άφησε σημάδια στο πρόσωπό του, σημάδια που θα κουβαλάει για όλη του τη ζωή. Η απόφαση είναι δική του, καθώς όπως αναφέρει, αυτό το ατύχημα του σημάδεψε τη ζωή.

«Το ατύχημα σημάδεψε τη ζωή μου. Δε θα κάνω ποτέ πλαστική. Είμαι έτσι και σ’ όποιον αρέσω, ποτέ δεν θα αλλάξω τον τρόπο που είμαι», είχε δηλώσει όταν η Μπόκα Τζούνιορς του είχε προτείνει πλαστική επέμβαση όταν τον απέκτησε στην πρώτη του θητεία.

Η πραγματική του οικογένεια δεν ήταν οι θετοί του γονείς

Μετά την περιπέτεια που είχε ο Καρλίτο, η μητέρα του επειδή δεν μπορούσε να τον συντηρήσει μόνη της, τον έδωσε στη θεία του. Έτσι, ο Τέβες μεγάλωσε χωρίς τους βιολογικούς του γονείς αλλά με τη θεία, τον θείο του και τα ξαδέρφια του.

Τους συγκεκριμένους ανθρώπους, τους θεωρεί πραγματική του οικογένεια. Ήταν εκείνοι που μπορεί να μην είχαν τη δυνατότητα να του προσφέρουν μια κανονική ζωή λόγω της φτώχειας που επικρατούσε, ωστόσο ήταν κι αυτοί που του έδωσαν σημαντικές αξίες και που του έμαθαν την ταπεινότητα, να σέβεται και να αγωνίζεται για όλα τα αγαθά στη ζωή.

«Πολλές φορές δεν είχαμε καλά-καλά να φάμε επειδή ο πατέρας μας δεν μπορούσε να βρει δουλειά, αλλά το να ακούω “σ’ αγαπώ” από τους γονείς μου ήταν αρκετό για να περάσει η πείνα. Το να τους βλέπω να αγωνίζονται μου έδωσε τη δύναμη που έχω σήμερα. Έμαθα τις αξίες του σεβασμού, της ταπεινότητας και της θυσίας».

Μεγάλωσε σ’ έναν απαγορευτικό τόπο, δεν μπόρεσε να μορφωθεί

Μπορεί ο Αργεντινός να είχε αλλάξει οικογένεια αλλά τα προβλήματα παρέμεναν αρκετά και ξεκινούσαν από τον τόπο που έμενε και μεγάλωσε ο ίδιος. Μια συνοικία της Μπουένος Άιρες που τη χαρακτηρίζουν μονάχα οι λέξεις «παρακμή και φόβος».

Το Φουέρτε Απάτσε συγκεκριμένα αποτελεί έως και σήμερα μια από τις χειρότερες συνοικίες της Αργεντινής. Το πατρικό του Κάρλος Τέβες βρίσκεται όμως εκεί και ο ίδιος από εκείνο το μέρος έχει αποτυπώσει στο μυαλό του εικόνες που δε θα αφαιρέσει ποτέ του. Στο συγκεκριμένο τόπο καμία οικογένεια όμως δε θέλει να μεγαλώσει το παιδί της και οι λόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι.

Stoiximan καθημερινές προσφορές* για όλα τα μέλη!

Το «Οχυρό των Απάτσι»

Όλα ξεκίνησαν από το 1978 και την προετοιμασία που έγινε για τη φιλοξενία του Μουντιάλ από την Αργεντινή.

Εκείνη την εποχή η χώρα του τάγνκο ήταν υπό καθεστώς χούντας. Έτσι, ο στρατηγός και δικτάτορας Βιδέλα αποφάσισε πως ήταν αναγκαίο να απομακρύνει τον εξαθλιωμένο λαό που ζούσε στο Μπουένος Άιρες, καθώς η εικόνα που θα αντίκριζαν οι προσκεκλημένοι του Μουντιάλ θα ήταν άσχημη. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν παραγκουπόλεις, στις οποίες θα βασίλευε η ανομία και η μιζέρια.

Μια απ’ αυτές ήταν και το Φουέρτε Απάτσε, στο οποίο οι νόμοι των συμμοριών και τα ναρκωτικά βασιλεύουν. Είναι από εκείνες τις περιοχές που αποτελούν το βόθρο μιας κοινωνίας, η οποία διαθέτει αρκετά προβλήματα στην οργάνωσή της. Ουσιαστικά είναι ένα μέρος που θυμίζει την εγκληματικότητα του Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

«Οι συνθήκες ζωής ήταν πολύ κακές, η γειτονιά πραγματικά φτωχή και οι άνθρωποι είχαν ελάχιστα υλικά αγαθά. Όταν νύχτωνε και κοιτούσες έξω από το παράθυρο, αυτά που έβλεπες θα σόκαραν τον οποιονδήποτε. Από μια ώρα και μετά δεν μπορούσες να περπατήσεις στο δρόμο», δικά του λόγια που αντικατοπτρίζουν πλήρως τη σκληρή πραγματικότητα.

Η φτώχεια τον εμπόδισε να μάθει γράμματα

Η φτώχεια που βίωνε καθημερινά τον εμπόδισε σε μεγάλο βαθμό να μάθει γράμματα όταν ήταν μικρός. Μάλιστα όπως διηγείται ο ίδιος, έφτασε σε αρκετά μεγάλη ηλικία, για να μορφωθεί.

Τα πράγματα στην καθημερινότητα του Αργεντινού μόνο εύκολα δεν ήταν και μέσω των όσων έχει δηλώσει κατά καιρούς αυτό που εύκολα καταλαβαίνουμε είναι ότι τίποτα δεν του ήρθε έτοιμο κι ότι κατάφερε το κατάφερε μόνος του. Μάλιστα ο ίδιος έχει αναφέρει ότι αν δε γινόταν ποδοσφαιριστής θα γινόταν οικοδόμος ή ρακοσυλλέκτης λόγω της αμορφωσιάς που τον διακατείχε.

«Έφτασα στην όγδοη τάξη χωρίς να ξέρω να διαβάζω. Δεν ήξερα να διαβάζω και έμαθα μεγάλος. Άρχισα να διαβάζω βιβλία. Κάθε φορά που επέλεγα ένα βιβλίο, το διάβαζα μια φορά και δεν το καταλάβαινα. Μετά το ξαναδιάβαζα. Μπορεί να διάβαζα 3-4 φορές την ίδια σελίδα, μέχρι να την καταλάβω. Εάν με ρωτούσες τι θα γινόμουν αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής, η απάντηση είναι οικοδόμος ή ρακοσυλλέκτης. Το σχολείο μου ήταν ο δρόμος. Δεν είχα διδασκαλία από κάποιον καθηγητή».

Επίσης δείγμα της ελλείπεις μόρφωσης που διέθετε, ήταν και το γεγονός ότι μέχρι την ηλικία των 22 δεν ήξερε τι είναι τα ρήματα!

«Όταν πήγα στην Αγγλία, έμαθα αγγλικά. Μου είπαν ότι πρέπει να διαβάσουμε τα ρήματα και απάντησα “τι είναι τα ρήματα;” Για να καταλάβετε την παιδεία που είχα μικρός».

Ωστόσο τίποτα δεν τον εμπόδισε να κυνηγήσει τ’ όνειρό του, το οποίο ήταν να παίζει ποδόσφαιρο. Το ξεκίνημα δεν ήταν εύκολο κι έγινε από το Φουέρτε Απάτσε και τους δρόμους του για να καταλήξει μετά στα γήπεδα ολόκληρου του κόσμου.

Από εκείνο το μέρος άρχισαν όλα

Μπορεί οι συνθήκες στο συγκεκριμένο μέρος να ήταν απαγορευτικές για ένα μικρό παιδί να μεγαλώσει και να μπορέσει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, όμως ο Καρλίτο ήρθε για πρώτη φορά σ’ επαφή με το άθλημα στο Φουέρτε Απάτσε.

Ο Τέβες ήταν το παιδί που έμαθε για τα καλά το γνωστό σε όλους μας ποδόσφαιρο της αλάνας. Μια παρέα από τη μία πλευρά, μια από την άλλη και ατελείωτο παιχνίδι χωρίς κανόνες. Ο ίδιος και άλλα φτωχόπαιδα της εποχής απλώνονταν στο χώρο και προσπαθούσαν να μιμηθούν τις κινήσεις που έκανε τότε στα γήπεδα ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντόνα. Ένα ποδοσφαιρικό είδωλο της χώρας στα χρόνια του Καρλίτος.

«Δεν είχαμε ποδοσφαιρικά παπούτσια και αντί για μπάλα χρησιμοποιούσαμε μπαλάκι του τένις. Το ποδόσφαιρο του δρόμου είναι ό,τι καλύτερο. Είσαι απλώς εσύ και οι φίλοι σου απέναντι στους άλλους. Αν κάποιος νιώσει ότι πρέπει να σε κλωτσήσει στο λαιμό, θα το κάνει».

Άλλωστε από εκείνο το ποδόσφαιρο απέκτησε τα στοιχεία της μαχητικότητας και του τσαμπουκά που κουβάλησε σε όλη του την καριέρα και διαθέτει ακόμα και σήμερα που παίζει ποδόσφαιρο στην πατρίδα του.

Θα μπορούσα να είχα βρεθεί στον πάτο”

Από το δρόμο κιόλας το ταλέντο του Τέβες ήταν εμφανή και η πορεία του προδιαγεγραμμένη. Ο «Απάτσι» θα ακολουθούσε το ποδόσφαιρο, θα πατούσε πάνω στο ταλέντο του και θα προσπαθούσε να ξεφύγει από τη μιζέρια, τις δυσκολίες αλλά και τη συνοικία, την οποία ζούσε.

«Θα μπορούσα να είχα βρεθεί στον κόσμο των ναρκωτικών και να ήμουν τελικά στον πάτο, αντίθετα τα κατάφερα και έφτασα εδώ που είμαι τώρα», είχε πει ο ίδιος, καθώς ήξερε πολύ καλά που μεγάλωσε και που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο. Το να βγαίνει ένα παιδί στους δρόμους του Φουέρτε Απάτσε δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, καθώς οι κίνδυνοι που παραμόνευαν ήταν άπειροι.

Κι όμως ο Καρλίτο τα κατάφερε, βγήκε καθαρός από τη σαπίλα της κοινωνίας με σκοπό να ξεκινήσει μια ποδοσφαιρική καριέρα. Μια καριέρα που θα τον έφερνε όμως σε επαφή με το σαθρό σύστημα των μάνατζερ, θα του δημιουργούσε έντονα προβλήματα αλλά και παράλληλα δόξα, χρήμα και τίτλους.

Πολύ εύκολα η καριέρα του Αργεντινού, χωρίς τη ζωή του, γίνεται ταινία, καθώς χαρακτηρίζεται από μία φράση: «Μια πολυτάραχη καριέρα γεμάτη ποδοσφαιρική ποιότητα και πείσμα».

Μπόκα Τζούνιορς, Κορίνθιανς, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Μπόκα Τζούνιορς, Σανγκάη Σενχούα και ξανά Μπόκα έως σήμερα.

Ξεκίνησε και θα τελειώσει στην Μπόκα Τζούνιορς

Ο Κάρλος Τέβες ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπόκα Τζούνιορς και έμελε να επιστρέψει άλλες δύο φορές στους «Γενοβέζους». Με την Μπόκα ο «Απάτσι» ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, λατρεύτηκε και θα βάλει τον επίλογο της πλούσιας καριέρας του.

«Θα αποσυρθώ απ’ το ποδόσφαιρο όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό μου με την Μπόκα, δηλαδή στο τέλος του επόμενου χρόνου. Τις προηγούμενες φορές που είχα φύγει απ’ την Μπόκα μου έλειπε ο σύλλογος, τώρα όμως θα είναι διαφορετικά. Δε θέλω να πάω σε άλλη ομάδα και θα αποσυρθώ μ’ αυτήν τη φανέλα. Δε θέλω με το που σταματήσω να γίνω προπονητής ή τεχνικός διευθυντής. Πρέπει πρώτα να προετοιμαστώ για έναν τέτοιο ρόλο».

Συνολικά με την Μπόκα έχει κατακτήσει έως τώρα τρία πρωταθλήματα Αργεντινής, ένα Copa Libertadores, ένα Copa Sudamericana, ένα Intercontinental Cup, ένα Copa Argentina κι ένα Supercopa Argentina.

bet365 Παίξε νόμιμα με εγγραφή!

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Μπόκα

Προερχόμενος από τις ακαδημίες της Μπόκα από το 1997, ο Καρλίτο έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στις 21 Οκτωβρίου 2001 εναντίον της Ταγιέρες ντε Κόρντομπα.

Δειλά-δειλά άρχισε να μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα των οπαδών του συλλόγου και στην πορεία έφτασε στο σημείο να λατρευτεί, να κατακτήσει τίτλους και να θεωρηθεί κομμάτι του συλλόγου.

Στην πρώτη του θητεία έγραψε συνολικά 75 εμφανίσεις και 26 γκολ. Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι ο Τέβες χαρακτηρίστηκε και διάδοχος του Ντιέγκο Μαραντόνα, καθώς φορούσε και το «10», αριθμός άρτια συνδεδεμένος με τον Ντιεγκίτο.

Το 2003 και μετά τις εμφανίσεις που πραγματοποιούσε, ανάγκασε τον Ερνάν Κρέσπο (συμπαίκτες στην εθνική Αργεντινής) να τον αποθεώσει μέσω δηλώσεων του. Είχε αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο Τέβες εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες που χάρισε στους φιλάθλους, αποτέλεσε και τον αγαπημένο τους παίκτη. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο πως είχε το παρατσούκλι “Ο παίκτης του Λαού”. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δε χαρίστηκε σε κανέναν. Πάλεψε πολύ για να φτάσει εκεί που έφτασε, χωρίς να δεχτεί τίποτα κι από κανέναν».

Να αναφέρουμε ότι στα 13 του που πήγε στους «Γενοβέζους» ήρθε σε επαφή με τον αδυσώπητο κόσμο των μάνατζερ και των τεχνοκρατικών μηχανισμών, διότι αναγκάστηκε ν’ αλλάξει το επίθετό του από Μαρτίνες (πατέρα του) σε Τέβες (θείου του), προκειμένου να πάρει μεταγραφή στην Μπόκα. Βέβαια τη συγκεκριμένη ιστορία ο ίδιος τη διαψεύδει.

Η γνωριμία του Τέβες με τον… περιβόητο Κία Τζουραμπσιάν

Ο Κάρλος Τέβες από νεαρή ηλικία και όταν ακόμα βρισκόταν στην Μπόκα ήρθε σ’ επαφή και γνώρισε τον Κία Τζουραμπσιάν. Έναν περιβόητο επιχειρηματία που τον έφερε σ’ επαφή μ’ όλη τη βρωμιά και το σαθρό σύστημα των μάνατζερ.

Δυστυχώς ο ρομαντισμός έχει χαθεί προ πολλού στο άθλημα και όσο μιλάμε για λεφτά και μπίζνες, τότε τα πράγματα περιπλέκονται πάρα πολύ και η παρανομία είναι από τα βασικά στοιχεία που επικρατούν. Στόχος πως μερικά άτομα, που κινούν τα νήματα, θα πλουτίσουν ακόμα περισσότερο.

Ο Κία Τζουραμπσιάν είναι Ιρανός επιχειρηματίας με βρετανική καταγωγή, ο οποίος ουσιαστικά είναι ένας ατζέντης, ο οποίος αποκτάει δικαιώματα παικτών (όπως ο Τέβες) από τις λατινοαμερικάνικες χώρες με σκοπό να εκμεταλλεύονται τα εμπορικά τους δικαιώματα και τα ποσοστά μεταγραφής τους μέσω off-shore εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους.

Για να καταλάβετε ο Τζουραμπσιάν ανέλαβε τον Τέβες από νεαρή ηλικία και αποτέλεσε τον κύριο υπεύθυνο των μεταγραφών του Αργεντινού σε Κορίνθιανς, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι. Μέχρι τη μέρα που ο «Απάτσι» προς έκπληξη όλων αντέδρασε, προσπαθώντας να μην πάει με τα νέρα τους. Ο Αργεντινός έπαψε να λειτουργεί σαν όργανο του συστήματος κι αντέδρασε σ’ αυτό. Έπαψε να είναι ο αχόρταγος άνθρωπος του χρήματος κι έψαχνε κάτι άλλο. Ωστόσο ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Η παράξενη μεταγραφή του στην Κορίνθιανς

Στις αρχές των ‘00s οι ποδοσφαιριστές μόλις που άρχιζαν να συμμετέχουν σε αυτό το πανηγύρι των «τρελών», με τα απίθανα ποσά και τις πανάκριβες μεταγραφές και ο Τέβες όπως είπαμε και πιο πάνω δε θα μπορούσε να λείπει απ’ όλο αυτό.

Το 2004 ο Τζουραμπσιάν ανακοινώνει τη συμφωνία μεταξύ της εταιρείας MSI και της βραζιλιάνικης ομάδας Κορίνθιανς. Η συμφωνία αυτή προέβλεπε ότι η εταιρεία που εκπροσωπούσε ο Ιρανός επιχειρηματίας, θα κάλυπτε τα 16 εκ ευρώ χρέη που είχε η Κορίνθιανς σε αντάλλαγμα του 51% των κερδών του συλλόγου για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η Κορίνθιανς εκείνη την εποχή άρχισε να κάνει ηχηρές μεταγραφές (Γκουστάβο Νέρι, Κάρλος Αλμπέρτο, Χαβιέρ Μασεράνο, Κάρλος Τέβες) και ουσιαστικά είχε μετατραπεί σ’ έναν αδηφάγο μεταγραφικό οργανισμό. Το πρωτάθλημα Βραζιλίας όπως ήταν λογικό ήρθε με τον κόσμο να παραληρεί, όμως υπήρχαν πολλές σκιές και αναπάντητα ερωτήματα στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αγωνιστικά ο Τέβες έδειξε την ποιότητά του

Ο Αργεντινός έκατσε για δύο χρόνια στη Βραζιλία και πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα όπως αναφέραμε παραπάνω με την ποιότητά του να είναι φανερή.

Ουσιαστικά ο «Απάτσι» άρχιζε να λάμπει στο χώρο του ποδοσφαίρου και αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Σε συνολικά 56 εμφανίσεις με το βραζιλιάνικο σύλλογο, πέτυχε 33 γκολ, μέχρι τις 23 Αυγούστου του 2006 που αρνείθηκε να αγωνιστεί ξανά με το σύλλογο.

Να αναφέρουμε ότι όταν πήγε στην Κορίνθιανς υπέγραψε πενταετές σύμβαση, την οποία δεν τήρησε ποτέ. Μάλιστα η συγκεκριμένη μεταγραφή ήταν και η μεγαλύτερη στην ιστορία του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου.

Interwetten με πρόγραμμα επιβράβευσης* για όλους!

Οι σκιές γύρω από τις μεταγραφές, η έρευνα και το αποτέλεσμα

Η εταιρεία Media Sports Investments ιδρύθηκε στις Παρθένες Νήσους δυο μήνες πριν τη συμφωνία, έχοντας ως αρχικό κεφάλαιο 100 εκ λίρες και μετά τις υπογραφές μετέφερε στην Κορίνθιανς το ποσό των 30 εκ ευρώ.

Τα ποσά ήταν μεγάλα και έπρεπε να βρεθεί πως αυτή η εταιρεία είχε αυτό το αρχικό κεφάλαιο κι έπειτα πως μπόρεσε να μεταφέρει στην Κορίνθιανς τόσα χρήματα. Τελικά το αποτέλεσμα έβγαλε στη φόρα το σαθρό σύστημα που λειτουργεί στο ποδόσφαιρο και ξεκίνησε από τις αρχές του 2000. Μάλιστα το συγκεκριμένο σύστημα ζει και βασιλεύει ακόμα και σήμερα.

Η Κορίνθιανς είχε γίνει ένα «πλυντήριο» βρώμικου χρήματος, το οποίο προερχόταν από την ανατολική Ευρώπη, περνούσε μέσω μια σειράς συνεργαζόμενων με την MSI, off-shore εταιρειών (Just Sports Ltd, GSA, Devetia Ltd, Mystere Services Ltd) που εκπροσωπούσε ο Τζουραμπσιάν και έφταναν στη Βραζιλία.

Εν ολίγοις, ο Τέβες δεν αποκτήθηκε ποτέ από τους Βραζιλιάνους, αλλά από την εταιρία του Κία Τζουραμπσιάν, Ιρανού ιδιοκτήτη δύο off-shore με επαφή στον κόσμο της Premier League.

Μάλιστα μετά τα στοιχεία της έρευνας που βγήκαν στη δημοσιότητα διατάχθηκε η σύλληψη -μεταξύ άλλων- και του Τζουραμπσιάν, ενώ η MSI εγκατέλειψε την Κορίνθιανς, η οποία ένα αργότερα χωρίς τα αστέρια της υποβιβάστηκε.

Η μετακίνησή του στην Γουέστ Χαμ

Στις 31 Αυγούστου του 2006 ο Καρλίτο αποκτήθηκε από τη Γουέστ Χαμ, η οποία έφερε και τον συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην Κορίνθιανς, Χαβιέρ Μασεράνο. Κι εδώ ο Κία Τζουραμπσιάν μέσω της MSI είχε βάλει το χεράκι του.

Ο Αργεντινός σταρ αποτελούσε κι επίσημα μέλος του σαθρού συστήματος των μάνατζερ και ο ίδιος έπαιζε έως τότε καλά τον ρόλο του. Όντας ακόμα απόλυτα εξαρτημένος απ’ αυτούς και θαμπωμένος απ’ τα χρήματα, έκανε ότι του έλεγαν και άλλαζε τις ομάδες όποτε έπρεπε, προκειμένου τα… μεγάλα κεφάλια να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο.

Η MSI και η μεταγραφή του Τέβες έβλαψαν και τα «Σφυριά» κι αν δεν ήταν η έρευνα της βραζιλιάνικης αστυνομίας, ίσως να τα είχε βλάψει περισσότερο όπως έγινε με την Κορίνθιανς.

Κακό πέρασμα στην πρώτη του θητεία στην Premier League

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Αργεντινός πραγματοποίησε τη χειρότερη σεζόν του σε ομάδα. Ήταν ουσιαστικά και η πρώτη του δοκιμασία στην Ευρώπη, καθώς μέχρι πρότινος είχε αγωνιστεί σε Αργεντινή και Βραζιλία.

«Έμαθα να ζω με τα κάψιμο. Είμαι αυτός που είμαι και σε όποιον δεν αρέσει το πρόσωπο μου, ας μην με κοιτάει», ήταν η απάντηση του σε συνέντευξη που παραχώρησε όταν το 2006 μετακόμισε στην Αγγλία.

Με τα «Σφυριά» δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο και πραγματοποίησε σ’ ένα χρόνο συνολικά 29 εμφανίσεις, ενώ σκόραρε μόλις 7 γκολ. Η παραμονή του στο σύλλογο ήταν δύσκολη, ενώ και ο ίδιος δε φαινόταν διατεθειμένος να παραμείνει σ’ αυτόν.

Πάντως το ένα από τα εφτά γκολ του θα το θυμούνται για χρόνια στο σύλλογο του Λονδίνου, καθώς ο Αργεντινός σκόραρε κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι έδωσε τη νίκη-παραμονή (13 Μαΐου) στη Γουέστ Χαμ.

Ανάρμοστη συμπεριφορά και τιμωρία

Όπως αναφέραμε και παραπάνω ο Τέβες απογοήτευσε αρκετά με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, η οποία μάλιστα αναγκάστηκε να του επιβάλει και τιμωρία στη διάρκεια της θητείας του εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του.

Συγκεκριμένα ο Αργεντινός όταν βγήκε αλλαγή στον αγώνα με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκνευρίστηκε επειδή έγινε αλλαγή και αντέδρασε αρκετά άσχημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 1500 ευρώ, το οποίο θα πήγαινε σε φιλανθρωπίες και παράλληλα του επιβλήθηκε να φοράει στην προπόνηση για μία εβδομάδα τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας!

«Έπαιξα στη Βραζιλία και έχω μεγάλο σεβασμό για τη Βραζιλία και τη εθνική τους αλλά είμαι Αργεντινός και δε θα φορέσω ποτέ εκείνη τη φανέλα», ανέφερε και δεν το έκανε ποτέ.

Παράξενη μεταγραφή και στη Γουέστ Χαμ

Ο Κία Τζουραμπσιάν φρόντισε κι εδώ να μεταφέρει τόσο τον Τέβες όσο και τον Μασεράνο που εκπροσωπούσε χωρίς νόμιμο τρόπο και μάλιστα όπως φάνηκε έβλαψε τον αγγλικό σύλλογο.

Οι συγκεκριμένες μεταγραφές που έγιναν κάτω από σκιώδεις διαδικασίες χαρακτηρίστηκαν ως παράνομες από την Premier League με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 8,2 εκ ευρώ στον αγγλικό σύλλογο. Ένα ποσό αρκετά τσουχτερό. Όσο για τον Τζουραμπσιάν, η Ιντερπόλ είχε ένταλμα σύλληψης και για μία ακόμα φορά ήταν φανερός ο τρόπος λειτουργίας των μάνατζερ.

«Το κλαμπ έχει μετανιώσει για το γεγονός παρενέβη τους κανόνες. Αφού δεν επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών, η ομάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της σε ότι αφορά την παραμονή. Πιστεύουμε ότι το ζήτημα του υποβιβασμού θα έπρεπε να κριθεί στο γήπεδο, όπως και έγινε», είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος της Γουέστ Χαμ.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η MSI επιχείρησε να πάρει τη Γουέστ Χαμ αλλά την πρόλαβε η έρευνα του εισαγγελέα από τη Βραζιλία. Έτσι, ο Ιρανός επιχειρηματίας αν ήθελε θα μπορούσε να πάρει τους παίκτες του από τα «Σφυριά».

Δανεικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το 2007 ακολούθησε ο διετής δανεισμός του Αργεντινού στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον ίδιο να παίζει τον ρόλο του εξαιρετικά και παράλληλα να λάμπει στα γήπεδα του νησιού.

Η ιστορία του «Απάτσι» είναι εντυπωσιακή, καθώς σ’ όλες αυτές τις μετακινήσεις του, ο Κία Τζουραμπσιάν είναι ο κοινός παρονομαστής, αφού πρώτα είχε φροντίσει να μεταφέρει μέρος των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή από την στιγματισμένη MSI στην Just Sports Ltd, και στη συνέχεια στην Harlem Springs.

Πριν πάει στους «Κόκκινους Διαβόλους» είχε μάθει έναν ρόλο, τον οποίο όπως είπαμε, έπαιξε εξαιρετικά. Μάλιστα ο Ιρανός επιχειρηματίας που τον εκπροσωπούσε έτριβε τα χέρια του, καθώς ήταν σίγουρος ότι μαζί με τον Αργεντινό τα λεφτά θα ερχόντουσαν με το… τσουβάλι.

Winmasters με μοναδικά προγράμματα επιβράβευσης*!

Μαγικές εμφανίσεις, μεγάλες δηλώσεις, θαυμασμός

Μπορεί στη Γουέστ Χαμ να μην έδειξε τίποτα από την κλάση του αλλά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Τέβες ήταν άλλος παίκτης. Η κλάση του ήταν εμφανής και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουνσον μιλούσε με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν.

Σε 99 συνολικά συμμετοχές με τους «Κόκκινους Διαβόλους» σκόραρε 34 φορές. Την πρώτη χρονιά είχε 48 ματς και 19 γκολ, ενώ τη δεύτερη χρονιά 51 ματς και 15 γκολ. Μάλιστα με τη Γιουνάιτεντ κατέκτησε 2 Premier League, 1 League Cup, 1 Community Shield, 1 Champions League κι 1 FIFA Club World Cup.

«Τα πάντα γύρω από το Old Trafford είναι υπέροχα. Δεν περιγράφεται πόσο σπουδαίος είναι αυτός ο σύλλογος και η σημασία του να παίζεις για τη Γιουνάιτεντ», έλεγε ο ίδιος και έδειχνε πόσο πολύ είχε δεθεί με το σύλλογο.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου μακριά από τη Γιουνάιτεντ», σε μια άλλη δήλωσή του.

Μάλιστα όλα αυτά σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του έκαναν τον κόσμο της ομάδας να τον αγαπήσει.

Παράλληλα κέρδισε και τον σεβασμό του προπονητή του, καθώς είχε δηλώσει: «Θα σκοράρει 15 φορές το χρόνο και, το κυριότερο, τα γκολ του θα είναι πολύ σημαντικά».

Βέβαια οι σχέσεις του Αργεντινού επιθετικού με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουνσον πολλές φορές έφταναν στα άκρα, καθώς ο «Απάτσι» φημιζόταν για τον έντονο χαρακτήρα που διέθετε. Πάντως ο Σερ Άλεξ προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες και πολλές φορές τα κατάφερνε, άλλες όχι βέβαια.

Συγκεκριμένα ο Σκωτσέζος τεχνικός είχε δηλώσει: «Ποδοσφαιριστές σαν τον Τέβες κάνουν δύσκολη τη δουλειά μου, αλλά κάνουν και τις ομάδες, στις οποίες παίζουν κάτι το ιδιαίτερο και το εντελώς διαφορετικό».

Η… λήξη της αφοσίωσης και η στάση της Γιουνάιτεντ

Ωστόσο η αφοσίωση και τα μεγάλα λόγια του «Απάτσι» πήγαν περίπατο όταν ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε το 2009. Ο Αργεντινός εκτελούσε τις εντολές του Τζουραμπσιάν, καθώς έφτασε η ώρα να μπουν περισσότερα λεφτά στα ταμεία.

Το καλοκαίρι του 2009 το συμβόλαιό του έληγε και ο ίδιος ζητούσε συγκεκριμένα πράγματα για να συνεχιστεί η συνεργασία. Μόλις είδε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι διατεθειμένη να καλύψει τις απαιτήσεις του, τότε άρχισε να είναι δυσαρεστημένος και η αφοσίωση έγινε παρελθόν. Η πλευρά του παίκτη άφηνε να περάσει προς τα έξω με κάθε ευκαιρία ότι το μέλλον του πελάτη της είναι μακριά από τους «Κόκκινους Διαβόλους».

Η στάση του συλλόγου πάντως ήταν γενναιόδωροι και ήθελε να δείξει σ’ όλους και συνεπώς και στον παίκτη πως τον υπολογίζει αρκετά. Συγκεκριμένα η Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε διατεθειμένη να καλύψει τη ρήτρα του και να τον κάνει έναν από τους καλύτερα αμειβόμενους παίκτες του συλλόγου.

Ούτε αυτό ήταν ικανό για να τον κρατήσει στο σύλλογο, καθώς η MSI επέμενε ότι ήταν δυσαρεστημένος και ήθελε νέες προκλήσεις. Κι όντως τις νέες προκλήσεις τις βρήκε λίγα μέτρα παρά πέρα.

Η μετακίνησή του στη Μάντσεστερ Σίτι

Η πορεία του Τέβες στη Μάντσεστερ Σίτι είναι ίσως η πιο έντονη στη μέχρι τώρα καριέρα του, καθώς μέσα σ’ αυτή την τετραετία πέρα από τη δόξα, ήρθε σε ρήξη με το σαθρό σύστημα των ατζέντηδων. Ήταν η πρώτη φορά που το πολέμησε, που έπαψε να είναι το πιόνι τους.

Ο «Απάτσι» στη Σίτι συνέχισε με… σπασμένα φρένα και μάλιστα θα μπορούσε αν η ιστορία είχε εξελιχθεί διαφορετικά να ήταν θρύλος των «πολιτών». Ο Αργεντινός σταρ κατέκτησε με τους γαλάζιους του Μάντσεστερ, 1 Premier League, 1 Community Shield, 1 FA Cup. Πέρα από τους τίτλους ο Καρλίτο αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες εκείνης της εποχής για τη Σίτι.

Σε 148 συμμετοχές είχε συνολικά 73 γκολ, ήταν μια εκ των προσωπικοτήτων του συλλόγου και μάλιστα πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Με λίγα λόγια αγωνιστικά ήταν άρχοντας, καθώς χωρίς την παραμικρή αμφιβολία είχε γίνει ο απόλυτος σταρ ενός συλλόγου που επεδίωκε να μεγαλώσει την ιστορία του.

Μέσα στη δόξα που είχε, ήταν αναπόφευκτο να μην αποκτήσει έξτρα φήμη, παχυλό συμβόλαιο και φυσικά πλούσια εξωγηπεδική ζωή. Μια ζωή που συνήθως ζουν οι παίκτες-αστέρια και πιόνια των μάνατζερ και μια ζωή που κι εκείνοι ονειρεύονται, καθώς προέρχονται από φτωχογειτονιές και βλέποντας τις βαλίτσες με τα χρήματα, θολώνουν.

Το αίτημα μεταγραφής που άλλαξε τα πάντα

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2010 ωστόσο ο «Απάτσι» και ζώντας την απόλυτη δόξα στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ (ήταν μισητός από την κόκκινη πλέον) καταθέτει εντελώς ξαφνικά στη διοίκηση του συλλόγου αίτημα μεταγραφής, το οποίο μία μέρα αργότερα δε γίνεται δεκτό.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Αργεντινού έσκασε σαν βόμβα όχι μόνο στους φιλάθλους αλλά και στη διοίκηση του συλλόγου. Κανείς δεν περίμενε από τον Καρλίτο τέτοια ενέργεια και όλοι έψαχναν να βρουν μια λογική απάντηση σ’ αυτή την κίνηση. Η ομάδα τότε πήγαινε για πρωτάθλημα έπειτα από πολλά χρόνια και εκεί που όλα ήταν ήρεμα ο αρχηγός της προχωράει σε μια τέτοια απόφαση. Ο ίδιος αναφέρθηκε ότι έχει οικογενειακό πρόβλημα, το οποίο τον εμποδίζει στο να συνεχίσει την καριέρα του στο νησί.

Εκείνη την περίοδο ο Αργεντινός έμενε μόνος του στην Αγγλία και η γυναίκα του με τις δύο του κόρες ζούσαν στην πατρίδα του. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως ο λόγος για να ζει είναι τα παιδιά του και το γεγονός πως τα είχε μακριά του δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Έτσι, ήταν διατεθειμένος μετά το αίτημα μεταγραφής να σταματήσει αν χρειαστεί και το ποδόσφαιρο (26 ετών τότε) προκειμένου να γυρίσει στην πατρίδα του και να συνεχίσει τη ζωή του μαζί με την οικογένειά του.

Η πλευρά του παίκτη βέβαια εξηγούσε εντελώς διαφορετικά την κατάσταση. Συγκεκριμένα πριν το αίτημα μεταγραφής, ο Τζουραμπσιάν ανέφερε αρχικά ότι πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια δεν υφίσταται οικονομικό κίνητρο, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα που το υποστήριξαν αυτό μετά και τη δημοσίευση της πλευράς της Σίτι ως απάντηση. Στην πορεία βέβαια οι δηλώσεις του ήταν διαφορετικές και ο κόσμος είναι δεδομένο ότι μπερδεύτηκε περισσότερο.

«Ο Κάρλος ήθελε να φύγει από το καλοκαίρι αλλά τον έπεισα να μείνει, και οι διοικούντες μας υποσχέθηκαν πως θα υπάρξει ένα νέο συμβόλαιο με καινούργιους όρους. Μας το πρότειναν, εμείς αντιπροτείναμε κάτι άλλο που δεν έγινε δεκτό, έτσι εγώ και ο Κάρλος είπαμε όχι».

Η απάντηση της Σίτι όμως ήταν άμεση και ουσιαστικά ο αγγλικός σύλλογος έριξε τις ευθύνες στον Ιρανό επιχειρηματία. Γενικότερα μετά το αίτημα μεταγραφής του Αργεντινού ξέσπασε μια διαμάχη ανάμεσα στον Γκάρι Κουκ (πρώην εκτελεστικός διευθυντής Σίτι) και τον Τζουραμπσιάν.

«Η διοίκηση είναι πολύ απογοητευμένη από την ενέργεια του Κάρλος Τέβες. Όλους αυτούς τους περασμένους μήνες ο σύλλογος δέχεται αιτήματα από τον εκπρόσωπο του παίκτη για βελτίωση και επέκταση του συμβολαίου του Τέβες», ήταν η θέση που πήρε η Μάντσεστερ Σίτι.

Bwin με Πρόγραμμα* πιστότητας στο στοίχημα!

Η απόσυρση του αιτήματος και η… συνέντευξη-κατάθεση ψυχής

Στις 20 Δεκεμβρίου και με την κατάσταση να παραμένει έκρυθμη, ο Τέβες αποσύρει το αίτημα μεταγραφής του κι έπειτα αποφασίζει να προχωρήσει σε μια συνέντευξη, η οποία ανέφερε ακριβώς τι ήθελε, τι ζητούσε κι έφτασε σ’ αυτό το σημείο.

Ήταν η στιγμή της αντίδρασης του «Απάτσι», ήταν η στιγμή που μέχρι και ο πιο αγαθός κατάλαβε ότι ο Αργεντινός βαρέθηκε να είναι πιόνι των ατζέντηδων, βαρέθηκε τη δόξα, τα λεφτά και όλα όσα προσφέρει το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Κάρλος Τέβες ουσιαστικά έπαψε να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο, το άθλημα που έμαθε στις αλάνες και το έβλεπε πια σαν σκέτη μπίζνα.

Ήταν η στιγμή της απόλυτης ωρίμανσης, ενός ανθρώπου που ήξερε πώς να αποφεύγει τα ναρκωτικά. Το έκανε στα παιδικά του χρόνια μεγαλώνοντας στους δρόμους του Φουέρτε Απάτσε, το έκανε κι ως παίκτης λίγο μετά. Θαμπώθηκε αρχικά από το ναρκωτικό που λέγεται χρήμα αλλά έπειτα απεξαρτήθηκε, διότι ζητούσε κάτι άλλο, πιο ρομαντικό, πιο ανθρώπινο . . .

. . . συνεχίζεται με κλικ εδώ . . .

Από την ομάδα του Άρχοντα >> Δημήτρης Δημόπουλος

Δώσε 5 αστέρια στον Άρχοντα!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Καθώς βρήκατε αυτήν την ανάρτηση χρήσιμη...

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μέσα!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Related posts

≡ MENU LIVE